Gerard Pique

 PAU BARRENA Afp
NOGOMETAŠ I BIZNISMEN

Procurila kontroverzna snimka Barcine legende: ‘Realu 8 milijuna, isto toliko Barceloni. Ako ih stisnemo...‘

Sada Gerarda Piquea čekaju sudski poslovi. Ali, prevelika je to faca da bi tek tako otišao u zatvor.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 19. travanj 2022. 10:58

Barcelonin Gerard Pique postao je puno više od pukog nogometaša, biznis je odavno proširio izvan nogometnih travnjaka. Navodno je u u dogovoru s predsjednikom Nogometnog saveza Španjolske (RFEF) posredovanjem svoje tvrtke COSMOS izvukao ogromnu proviziju za organizaciju španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji. U tom ga je smislu portal El Confidencial optužio za pranje novca i korupciju objavivši razgovore između njega i predsjednika RFEF-a Luisa Rubialesa.

Na tim snimkama njih dvojica dogovaraju proviziju koja će pripasti Piqueu za organizaciju Superkupa u Saudijskoj Arabiji; transkripti potvrđuju da je potpisan ugovor kojim se garantira zarada od 40 milijuna eura za svako izdanje Supercupa, pri čemu bi COSMOS-u pripalo četiri milijuna eura provizije za svako izdanje turnira u razdoblju od šest godina.

- Dakle, "Rubi", ako bi Realu išlo osam milijuna... kvragu, isto toliko Barceloni...Ostalima dva i jedan milijun, to je ukupno 19. Ti daješ Savezu šest milijuna i tebi ostaje šest. Ako stisnemo Arabiju možda nam ostane više. Ne budu li htjeli, reći ćemo da Real ne želi doći, kazao je Pique u jednom dijelu razgovora Rubialesu.

- Ugovor je potpisan, hvala na svemu i tu sam za sve što trebate, zahvalom je uzvratio Rubiales.

Za podsjećanje, na prvom izdanju turnira u Saudijskoj Arabiji sudjelovali su Real, Atletico, Valencia i Piqueova Barcelona. Ovim mutnim poslom Pique je planirao zaraditi i "zamračiti" 24 milijuna eura na koje nije namjeravao platiti porez.

Sad ga čekaju "sudski poslovi", no, možete se kladiti, kao velika "faca" izbjeći će zatvor. Pravda nije jednaka za sve...

Linker
06. svibanj 2024 20:45