Luka Modrić i Jude Bellingham

 ANDREW BERSHAW/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Andrew Bershaw/icon Sportswire/newscom/profimedia
KRALJEVI UOČI NOVE SEZONE

Najveća zvijezda Reala ne može sve sama, dolazak Mbappea je nužnost, a Modrića čeka neizvjesnost

Komentator Marce tvrdi da se protiv Juventusa moglo vidjeti najbolje izdanje Reala na turneji usprkos porazu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 03. kolovoz 2023. 08:58

Nakon dvije startne pobjede protiv Milana (3-2) i Manchester Uniteda (2-0), madridski Real je pripremno razdoblje u SAD-u završio s dva poraza – od Barcelone (0-3) i Juventusa (1-3). Posljednji susret u Orlandu protiv Juventusa ukazao je na osnovne probleme s kojima se trener Carlo Ancelotti suočavao već prošle sezone.

Prema komentaru Marce, Real je izgubio primat u španjolskom prvenstvu zbog slabijih izdanja obrambenog dijela momčadi. Visoku razinu nepouzdanosti i evidenatan nedostatak koncentracije posljednja linija Reala pokazala je i protiv Juventusa. Talijanska je momčad stekla rezultatsku prednost već poslije 50 sekundi igre (strijelac Moise Kean). U 20. je Juventus imao i dva gola prednosti (Timothy Weah).

Međutim, uz sve uočene manjkavosti, komentator Marce tvrdi da se protiv Juventusa moglo vidjeti najbolje izdanje Reala na američkoj turneji. Poglavito ističe razdoblje (od 30. minute do kraja poluvremena) kada se Juventus branio s desetoricom igrača, ali je Real svejedno smanjio omjer (Vinicius).

"Sedmicu" madridske momčadi Marca predstavlja kao "udarni ćekić" za narednu sezonu, ali i zaključuje kako Vinicius, iako trenutačno najveća zvijezda "kraljevskog kluba", ne može sve riješiti sam. Naročito kada igra na krilnoj poziciji. Komentator zaključuje kako je momčad Reala tijekom turneje proizvela stotinjak šansi, a u konačnici je zabila samo šest golova (a osam primila). Ističe kako dolazak Mbappea nije hir već nužnost. Joselu i Rodrygo očigledno ne mogu nadomjestiti odlazak Benzeme i Asensija, jer očigledno nisu igrači koji jamče 30 golova po sezoni.

Protiv Juventusa momčad Reala je igrala s četvoricom u veznoj liniji. Nastupili su Camavinga, Bellingham, Kroos i Modrić (u 63. minuti utakmice u Orlandu zamijenio ga je Valverde). Prema mišljenju izvjestitelja, Camavinga je i protiv Juventusa bio najbolji vezni igrač Reala i jedino su on i Bellingham sigurni starteri.

No, u završnom komentaru na Realova izdanja tijekom američke turneje Carlo Ancelotti se osvrnuo i na ulogu Modrića i Kroosa u svojoj momčadi.

- U utakmicama se i dalje ništa ne mijenja. To su igrači sa znanjem i iskustvom, koje nitko drugi nema. U našoj momčadi oni su primjer. Puno su doprinijeli igri Reala, a tako će biti i ove sezone. Teško mi je reći kolika će im biti minutaža. Biti će protagonisti kao i prethodnih godina, ali ovisno i o konkurenciju koju imaju. Mladi jako dobro napreduju, a jedan je od razloga što imaju privilegiju igrati s igračima poput Kroosa i Modrića – zaključio je Ancelotti.

Linker
20. svibanj 2024 16:39