Leo Messi

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
BILO BI TO SPEKTAKULARNO

Messi se vraća u Barcelonu? Progovorio njegov otac! Laporta: ‘Vrata kluba za njega su uvijek otvorena‘

Argentinac želi zdrav i spreman dočekati SP u Kataru, ali Xavi u momčadi želi nešto drugačije...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. svibanj 2022. 23:38

Leo Messi zamijenio je Kataloniju za Pariz prošlog ljeta, jer Barcelona nije mogla potpisati novi ugovor zbog financijskih problema. Međutim, u Francuskoj Messi ni izbliza ne izgleda kao igrač koji je sedam puta osvajao Zlatnu loptu, a posljednji put prošle godine. Messijeve skromne igre, loša atmosfera u svlačionici, kao i činjenica da su ga i navijači PSG-a lagano uzeli na zub, otvaraju niz rasprava o tome hoće li Messi na ljeto napustiti Pariz?

Španjolski Twitch kanal Jijantes FC uspio je i na tu temu razgovarati s Leovim ocem i menadžerom Jorgeom nakon što se ovaj vratio iz Francuske, te su ga otvoreno pitali su o Messijevom statusu. Messi stariji cijelo je vrijeme bio profesionalan i zatvoren, ali je na kraju istaknuo kako se "nada da će se Leo jednog dana vratiti u Barcelonu."

Sličan odgovor na istom pitanje imao je u nedjelju i Barcelonin predsjednik Laporta. "Messiju su vrata kluba uvijek otvorena".

Je li sve to sugerira da bi se Messi mogao vratiti već na ljeto? Nikad ne reci nikad, ali to ipak nije realno. Barca je i dalje u financijskim problemima, a Messi je ugovorno vezan za PSG. Uz te "tehničke" probleme, ostaje činjenica da Xavi gradi novu momčad, novu filozofiju igre u kojoj su trka i energija iznimno važni. Xavi stoga traži mlade i potentne igrače, plus vrhunskog i moćnog strijelca kao što je Lewandowski. Messijev povratak na Camp Nou sigurno bi bio spektakularan, ali bio i Xaviju dosta toga poremetio u stvaranju momčadi koja tek treba pronaći pravi identitet nakon što je godinama bila u Messijevim rukama.

Messi je sigurno motiviran da studeni i Svjetsko prvenstvo u Kataru dočeka zdrav i što je bolje spreman, jer ga tada čeka posljednji veliki pohod s Argentinom i lov na naslov koji mu nedostaje da bismo ga u povijest upisali kao najvećeg svih vremena. Međutim, daleko je najrealnije da će Katar dočekati u dresu PSG-a. S novim trenerom koji bi trebao pronaći bolji način da uklopi Messija, odnosno da ga vrati na razinu igara iz Barcelone. Ne iz njegovih najboljih dana, ali barem na razinu proljeća i ljeta 2021. U kojem je Messi - noseći dres Barce i Argentine - izgledao sjajno.

Barca je Messijeva prošlost, barem kad je profesionalna karijera u pitanju...

Linker
26. travanj 2024 04:08