JACK GUEZ Afp
Belgijski as koji to više nije

‘Kritike me ne diraju, svađe nije bilo, a protiv Kanade smo se bojali. Naslov? Imali smo više šanse u Rusiji‘

Eden Hazard pojavio se pred medijima kako bi govorio o Belgiji i Maroku i kritikama koje primaju i on i belgijski tim
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. studeni 2022. 11:52

Kritičari. "S kritikama se nosim na svoj način. znaš me Ljudi pričaju, to je dio nogometa. Ne pridajem tome previše značaja. Fokusiram se na teren. Trudim se što više doprinijeti našoj zemlji. Činim sve što mogu da to ostvarim."

Oporavak. "Moj oporavak ide dobro. Medicinsko osoblje dobro radi svoj posao. Vidjet ćemo koliko ću igrati protiv Maroka, ali osjećam se dobro i to je najvažnije."

Razina Belgije. "Jesam li zabrinut za našu razinu? Da i ne. U prvom poluvremenu protiv Paname 2018. također nam je bilo teško. U ovakvoj uvodnoj utakmici uvijek je puno stresa. Ali uvjeren sam da ćemo biti bolji i nisam zabrinut. Imamo igrače koji su dobri s loptom. Samo je pitanje pronaći ih. Protiv Kanade smo se previše bojali. Moramo se usuditi igrati našu igru. Taktički smo bili dobri."

Polemika De Bruyne-Alderweireld. "Nije bilo problema između Alderweirelda i De Bruynea. Ne smijemo tražiti problem tamo gdje ga nema. Ti momci su zajedno odigrali već preko sedamdeset utakmica i iskusni su nogometaši. Potrebno je da zajedno razmišljaju, tome se također nadamo."

Titula. "Imali smo veće šanse osvojiti Svjetsko prvenstvo prije četiri godine nego sada. Sada smo malo stariji, imamo najboljeg vratara na svijetu, jednog od najboljih veznjaka na svijetu. Samo moramo dati sve od sebe i onda vidjeti gdje ćemo stići."

Mogućnosti. "Ne govorim o opcijama, nego o procesu. Prvo poluvrijeme protiv Kanade bilo nam je ispod razine, drugo je bilo bolje. Sad se veselimo Maroku. Imamo iskusne igrače i igrače s velikim potencijalom koji još nemaju iskustvo Svjetskog prvenstva. Tako da još uvijek ne znamo koliko dobri možemo biti."

Lukaku. "Zdravstveno je spreman tek za treću utakmicu, ali dobro se pokazuje i dao nam je do znanja da će biti tu. Ne očekujem da ću ga imati, osim ako to nije nužno. Moralo bi se dogoditi nešto iznimno na medicinskoj razini."

Courtois. "Ovo je prvi put da sam vidio vratara koji je osvojio MVP u polufinalu i finalu Lige prvaka. Nikada nisam vidio vratara koji toliko doprinosi. Također je bio ključan u 2018. Čak je i sada narastao i poboljšao se. On je najbolji igrač na toj poziciji i moramo ga iskoristiti."

Linker
25. travanj 2024 10:08