Roberto Mancini s igračima talijanske reprezentacije

 ALBERTO PIZZOLI Afp
NOĆNA MORA ZA TALIJANE

‘Katastrofa, zapanjujuće, nevjerojatno!‘ Junak EURA: ‘Cijeli život ću pamtiti ta dva promašena penala!‘

‘Italija je izgubila na nevjerojatan način, po drugi put u nizu gledat će Svjetsko prvenstvo iz dnevne sobe‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. ožujak 2022. 05:51

Iz euforije u depresiju, to je put kojeg je u kratkom razdoblju prošla nogometna reprezentacija Italije. Još su svježa sjećanja na prošlo ljeto i zasluženu europsku krunu, ali Azzurri su se vrlo brzo vratili u realnost u kojoj su nedavno bili; ostali su bez nastupa na Mundijalu. Nije ih bilo u Rusiji, neće vidjeti ni Katar.

''Katastrofa za Italiju, opet nas nema na Svjetskom prvenstvu'', naslov je članka u Gazzetti dello Sport.

''Toliko prilika imala je Mancinijeva momčad, ali je previše promašivala. Trajkovski, bivši član Palerma, donio je veliku radost Sjevernoj Makedoniji'', stoji u tekstu najčitanijeg talijanskog sportskog dnevnika.

image

Marco Verratti u nevjerici

ALBERTO PIZZOLI Afp

Roberto Mancini priznao je kako mu je ovo najteži trenutak karijere. O budućnosti na klupi reprezentacije nije želio pričati, kaže kako je sad previše razočaran. Očajni su bili svi talijanski nogometaši, a među njima i Chelseajev veznjak Jorginho.

- Puno smo toga stvorili, dominirali smo utakmicom, ali nismo mogli zabiti. Nažalost, to je realnost, a ja ću se cijeli život sjećati ta dva promašena penala – prisjetio se Jorginho, koji u skupini nije realizirao dva kaznena udarca protiv Švicarske.

image

Joao Pedro

ALBERTO PIZZOLI Afp

''Nevjerojatno, još jedna katastrofa: Italija opet neće na Svjetsko prvenstvo'', piše Corriere dello Sport.

''Italija je izgubila na nevjerojatan način, po drugi put u nizu gledat će Svjetsko prvenstvo iz dnevne sobe. Nevjerojatno ispadanje, tako neočekivano da je zapanjujuće. Konfuzna Italija nije bila efikasna u napadu, da bi u završnici primila pogodak protiv puno slabijeg suparnika. Trebala je to biti slavljenička večer, a pretvorila se u reprizu utakmice sa Švedskom. Još i gore, jer smo u ovaj dvoboj ušli kao europski prvaci'', ističe Corriere.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp
image

Roberto Mancini s igračima talijanske reprezentacije

ALBERTO PIZZOLI Afp

Tuttosport piše o 'noćnoj mori' u Palermu, naglašavajući kako su se Makedonci branili zatvarajući središnje koridore, ostavljajući prostor suparniku na bočnim pozicijama.

''Veći posjed lopte nije pomogao Azzurrima, a onda je Trajkovski zaledio tribine u Palermu'', izvijestio je torinski dnevnik.

Linker
25. travanj 2024 07:34