Kylian Mbappe i Karim Benzema

 FRANCK FIFE Afp
NIJE SKRIVAO ŽELJE

Jedan od najboljih na svijetu otkrio svog favorita za Zlatnu loptu: ‘Ove sezone može je uzeti samo on...‘

‘Messija i Ronalda bilo je zanimljivo gledati svake godine. Oni su godinama u nazad zasjenili sve.‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 12:08

Napadač PSG-a Kylian Mbappé otkrio je tko su po njemu bili najbolji igrači prošle sezone.

"Tri najbolja igrača prošle sezone? Ja, Benzema i Mane", citira France Football nogometaša.

Mbappé je osvojio prvenstvo Francuske, a ukupno je u svim natjecanjima zabio 39 golova. Karim Benzema osvojio je La Ligu i Ligu prvaka s Real Madridom, postavši najbolji strijelac u oba natjecanja. Sadio Mane je sa Senegalom osvojio Afrički kup, te FA kup, Liga kup i s Liverpoolom.

Napadač PSG-a otkrio je svoje mišljenje o Zlatnoj lopti. Priznao je i da je volio gledati okršaje Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

"Ballon d‘Or je ulaznica u veliki svijet. Za nas je Zlatna lopta prije svega borba Messija i Ronalda. Čeprkajući po sjećanju, možete se sjetiti Ronaldinha, ali ova su dvojica svojim obračunom zasjenila sve. Svake godine svi su se pitali tko će ovoga puta osvojiti nagradu. To je bilo nevjerojatno. Bilo ih je zanimljivo gledati."

Na kraju je iskreno rekao da napadača Real Madrida Karima Benzemu smatra izrazitim favoritom za Ballon d‘Or 2022.

"Karim ima 34 godine, odigrao je najbolju sezonu u svom životu, osvojio je Ligu prvaka, te bio daleko najvažniji igrač Real Madrida, ali i najefikasniji igrač La Lige i Lige prvaka. Da sam na mjestu Karima i da ne dobijem nagradu, zauvijek bih zaboravio na Zlatnu loptu."

Linker
19. travanj 2024 02:26