Dejan Lovren

 MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp
KRAJ NEIZVJESNOSTI?

Javio se generalni direktor: Lovrena bi mnogi htjeli, pa i Englezi, ali on ostaje s nama u Rusiji!

FIFA je omogućila svim strancima u Rusiji da bez odštete napuste svoje klubove. Ako to žele...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2022. 17:02

Iako ga u svojim redovima, barem do kraja sezone priželjkuju mnogi renomirani klubovi, uključujući primjerice londonski West Ham, čini se da će hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren ostati u svom klubu, ruskom Zenitu iz St. Peterburga. Tako barem tvrdi Alexander Medvedev, generalni direktor kluba.

- Niti jedan od devet naših stranih igrača zasad nije izrazio želju za odlaskom iz kluba. Uključuje to i Lovrena. Nitko od njih dakle, neće iskoristiti FIFA-in prozor za transfere i raskinuti ili tražiti raskid ugovora s nama - rekao je Medvedjev za ruski portal Championnat.

Podsjetimo, svi strani igrači u Rusiji i Ukrajini dobili su dopuštenje FIFA-e da slobodno, do 7. travnja ove godine, promijene klub. Ugovore s ruskim klubovima moguće je raskinuti sporazumno ili jednostrano, bez štete po igrače.

U ponedjeljak se o Lovrenu kratko oglasio i izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić. Otkrio je i je li se čuo s Hrvatima koji igraju u Rusiji: - Znam samo za Lovrena, bio je ozlijeđen i sad je u Zagrebu. S ostalima se nisam čuo, ali nadam se da će biti sve u redu.

Od hrvatskih nogometaša u Rusiji nastupaju Dejan Lovren, koji dakle igra za Zenit, Nikola Moro za moskovski Dinamo, u Rubinu iz Kazanja su Filip Uremović te Silvije Begić, Zoran Nižić član je Ahmata iz Groznog, Tin Jedvaj je u Lokomotivu, Mateo Barać u Krilji Sovjetov, Danijel Miškić u Uralu, a Filip Mrzljak u Ufi.

Linker
20. travanj 2024 12:09