ANTE CIZMIC Cropix
FINAL FOUR

Hrvatska će u Ligi nacija imati ogromnu podršku s tribine, HNS bi za polufinale mogao dobiti 10.000 karata

Vatreni očekuju veliku podršku navijača s tribina stadiona u Rotterdamu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 16:02

Katar je bio skup te Vatreni nisu imali brojnu navijačku podršku, no Nizozemska je drugo, igra se u Europi, od Zagreba do Rotterdama je cestom oko 1350 kilometara, Njemačka i još neke države zapadne Europe susjedne su ili nedaleke, Vatreni očekuju veliku navijačku potporu što su kazali i izbornik Zlatko Dalić i pomoćnik Vedran Ćorluka.

Koliko će Hrvata pohoditi Nizozemsku sredinom lipnja preciznije će se znati kad završi prodaja ulaznica, mnogi su razočarani što se ne igra u Amsterdamu jer taj je grad najatraktivniji za provod, a od polufinala 14. lipnja do finala ili utakmice za treće mjesto 18. lipnja dovoljno je vremena. Međutim, od Rotterdama do Amsterdama vlakom se dođe za 40 minuta, a Bolt košta 100 eura pa neće biti nikakav problem za one koji osim nogometnih stadiona žele posjetiti i čuvene amsterdamske kvartove. U pojedinima se ionako nerijetko ostaje do jutra... Pritom ni Rotterdam kao grad nije za baciti, Amsterdam je prijestolnica kulture i zabave u Nizozemskoj, a on mu nastoji što bolje parirati. Enschede je oko 200 kilometara istočno od Rotterdama.

Prethodni Final Four Lige nacija održan je 2021. u Covid uvjetima te su ulaznice puštene u prodaju svega desetak dana prije turnira i to na način da kupi tko je brži. Za UEFA-u je bilo jedino bitno što je Italija kao domaćin zajamčila kako će najmanje 50 posto kapaciteta stadiona biti u ponudi.

Sada su daleko bolje okolnosti, puno više sliče na 2019. godinu kad je završnica odigrana u Portugalu. Tada je UEFA osigurala svakom nacionalnom savezu po 10 tisuća ulaznica za svaku utakmicu. Mogle su se kupovati pojedinačno ili u paketu polufinale i finalna nedjelja. Osim toga bilo je karata u slobodnoj prodaji za sve ljubitelje nogometa. Tako je otišlo oko 75 posto kapaciteta, ostalo je UEFA rezervirala za svoje sheme i potrebe.

Primjerice stadion Dragao u Portu i De Kuip u Rotterdamu imaju gotovo jednak kapacitet, oko 50 tisuća mjesta, pa ako bi se UEFA držala istih kriterija HNS bi mogao dobiti 10 tisuća karata za polufinale i potencijalno za finale. Kad bi se doista okupilo toliko Hrvata to bi bila jaka potpora Brončanima na putu prema željenom zlatu. No, tek treba vidjeti što će UEFA pripremiti ovaj put, kako će rasporediti prodaju ulaznica i kad će ona početi. U srijedu odmah nakon ždrijeba još o tome nije bilo riječi. Kazano je da će se o tome razgovarati sljedećih dana....

Linker
15. lipanj 2024 00:15