Mateo Kovačić

 PRIME MEDIA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Prime Media Images/Alamy/Alamy/Profimedia
VIDEO: NIJE MOGLO BOLJE

Hrvat je zabio - gol sezone! Pogledajte ljepoticu koja je očarala navijače i donijela mu 88 posto glasova

Mateo Kovačić u četiri je sezone zabio četiri pogotka za klub. Ovaj je bio poseban.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2022. 14:24

Ne zabija puno, ali kad zabije, onda je to ljepotica od gola! Navijači Chelseaja su odabrali, a službena stranica londonskog kluba objavila - Mateo Kovačić zabio je pogodak sezone. Glasovi na klupskim stranicama trajali su cijeli protekli tjedan, bio je to pravi mali turnir sačinjen od četvrtfinala, polufinala i finala, a hrvatski je reprezentativac u tri "meča" glatko dobivao svoje suigrače.

Da podsjetimo, Kovačić je ove sezone u 44 nastupa za Chelsea u svim natjecanjima zabio dva pogotka. Prvi je bio u Premier ligi, kod kuće protiv Aston Ville, i to simboličnog datuma, 11. rujna prošle godine. Taj pogodak, na desetu obljetnicu napada na "blizance" u New Yorku nije onaj koji je proglašen najljepšim, već onaj drugi. On se pak dogodio 2. siječnja ove godine, kada je Chelsea u 21. kolu Premier lige na svom terenu odigrao 2:2 s Liverpoolom.

Slobodan udarac Marcosa Alonsa s desne strane odboksao je vratar Alisson Becker, a Kovačić je majstorskim volejem pogodio mrežu aktualnog engleskog i europskog doprvaka. U finalnoj anketi na Chelseajevoj internetskoj stranici Kovačić je pobijedio mladog Harveyja Valea, člana juniorske momčadi koji je zabio prekrasan pogodak Blackpoolu u juniorskom FA kupu. Kovačić je slavio s čak 88 posto glasova.

Kovačić je dakle, u četiri sezone u Chelseaju zabio četiri pogotka, a ovaj protiv Liverpoola, u rezultatskom povratku s 0:2 na 2:2 bio je posebno važan.

- Bio je to krasan pogodak i sigurno jedan od najljepših u mojoj karijeri. Moram reći da mi je pomogla i sreća, lopta je ušla od stative, ali sretan sam zbog krajnjeg ishoda - rekao je Kovačić nakon te utakmice s Liverpoolom početkom godine.

>>> KOVAČIĆEV POGODAK PROTIV LIVERPOOLA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Linker
26. travanj 2024 08:09