Fotoarena/ddp USA/Profimedia
NOGOMETNI WUNDERKIND

Europski velikan krenuo po ‘čudo od djeteta‘: doveli cijelu obitelj u klub, on im je prioritet broj jedan

Lov na 16-godišnju Palmeirasovu senzaciju ozbiljno se zahuktava
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 11. studeni 2022. 20:11

Bitka za Endricka ozbiljno se zahuktava. Nakon što su Real Madrid i Paris Saint-Germain pojačali pritisak na menadžera 16-godišnjeg Brazilca, Chelsea je otišao korak dalje i doveo cijelu njegovu obitelj u svoj trening-centar, gdje im je Thiago Silva bio osobni vodič.

The Times je objavio da je Endrickov otac Douglas odradio malu turneju po europskim klubovima, a jedna od stanica bio je i Stamford Bridge, gdje se nadaju da će imati dovoljno jake argumente za Palmeirasovu tinejdžersku senzaciju.

Glavni je uvjet Endrickovih roditelja da dođe u sredinu u kojoj će imati idealne uvjete za napredovanje, a financijski dio priče tek se treba naći na stolu. Chelsea je, ističe Times, u posljednjih nekoliko mjeseci oformio novi tim sportskih direktora i glavnih skauta, koji su pojačali Joe Shield, Christopher Vivell i Paul Winstanley. Operacija Endrick očito je odmah stavljena na vrh liste prioriteta.

Endrick će ugovor s novim klubom smjeti potpisati početkom 2023. godine, a transfer se može realizirati nakon što navrši 18 godina, odnosno 21. srpnja 2024. Transfermarkt ga trenutačno procjenjuje na 15 milijuna eura i daleko je najskuplji svjetski igrač mlađi od 17 godina.

Linker
18. travanj 2024 21:21