Tite

 NELSON ALMEIDA Afp
NIJE SE MOGAO SUSPREGNUTI

Brazilski izbornik napravio šou pred novinarima: ‘Vi ste lažljivci, mrzitelji, prestanite to raditi!‘

U mnogim je medijima nakon utakmice s Kamerunom izašla informacija koja je Titea jako razljutila.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 19:12

Nakon poraza od reprezentacije Kameruna u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, iz stožera brazilske reprezentacije stigle su vijesti kako je turnir radi ozljeda ranije završio za Gabrijela Jesusa i Alexa Tellesa. Telles je zamijenjen u 54. minuti, a Jesus je napustio travnjak desetak minuta kasnije.

Odmah po objavi vijesti o povredi Jesusa, pojavile su se informacije da su liječničke službe Arsenala i Brazila znale za "načeto" koljeno ofenzivca Topnika, ali svejedno odlučili riskirati. Brazilski izbornik Tite, oštro je demantirao tvrdnje da je 25-godišnjak bio ozlijeđen prije nego što je krenuo u Katar na prvenstvo.

Bivši igrač Manchester Cityja zbog ozljede mogao provesti do tri mjeseca izvan terena, a neki tvrde da je izbornik "Selecãa" djelomično odgovoran. Međutim, Tite je odgovorio na te prozivke, tvrdeći da se to nikada ne bi dogodilo jer je protiv njegove ‘etike‘.

- Ovi lažljivci, mrzitelji, nastavljaju širiti laži. Idite se pobrinuti za nešto drugo i prestanite sijati laži. Imamo odgovornost i etiku. To se nikad nije moglo dogoditi. Mi smo etični. Jako nam je žao zbog Gabriela. Ali ovo nismo mogli spriječiti.

Jesus je startao u porazu Brazila od Kameruna, bio je to prvi njegov start na turniru nakon dva ulaska s klupe, u pobjedama nad Srbijom i Švicarskom. Jesus - koji je postigao pet golova u 20 utakmica za Arsenal nakon što je prešao iz Manchester Cityja za 45 milijuna funti - mogao bi pauzirati do tri mjeseca.

Ovo je veliki udarac za Mikela Artetu i njegov Arsenal dok pokušavaju osvojiti naslov u Premier ligi. Brazilac je slikan kako leti kući iz Katara - napušta brazilsku momčad uoči njihovog okršaja osmine finala s Južnom Korejom. Napadač će se vratiti u Arsenal u nadolazećim danima kako bi započeo svoj program oporavka u klubu iz sjevernog Londona.

Linker
10. svibanj 2024 02:30