Filip Benković

 ARIFE KARAKUM/AFP/PROFIMEDIA Arife Karakum/afp/profimedia
PET KOMADA

Bjelica ‘petardom‘ prošao kroz Istanbul, u velikom trijumfu zabio i bivši dinamovac

Prekinut je niz Trabzonspora od dva poraza, a privremeno su zasjeli na treće mjesto
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 01. rujan 2023. 22:22

Turski Trabzonspor vratio se na pobjedničke staze u domaćem prvenstvu. Na gostovanju kod devetoplasirane Kasimpase u 4. kolu izabranici Nenada Bjelice upisali su uvjerljivu 5:1 pobjedu, a jedan od strijelaca bio je i novopridošli hrvatski igrač Filip Benković, koji je zabio pogodak za 3:0 vodstvo na kraju prvog poluvremena.

Gosti su poveli u ranoj fazi utakmice, nakon 15 odigranih minuta za vodstvo je zabio Enis Destan udarcem glavom na asistenciju Edina Višće. Trinaest minuta kasnije vodstvo je podebljao Enis Bardhi odličnim udarcem s dvadesetak metara. Odličnu igru u prvom poluvremenu okrunio je upravo bivši Dinamovac Filip Benković sjajnim skokom i trzajem glave nakon ubačaja iz kuta.

Jednosmjerna utakmica nastavila se i u nastavku, kada je prvo Enis Bardhi svojim drugim pogotkom povećao prednost na 4:0. Nakon što je lopta zatresla vratnicu Bardhi je primio loptu na lijevoj strani terena i odličnim driblingom izbacio obranu i matirao domaćeg vratara. Peti pogodak postigao je Göktan Gürpüz, a utješni pogodak za domaćine u 85. minuti zaradio je Cláudio Winck.

Bjeličina momčad time je prekinula niz od dva poraza i privremeno zasjela na treće mjesto prvenstvene tablice sa šest bodova, prije nego se odigraju preostale utakmice kola.

Notirajmo i da je za Trabzonspor od 63. minute na terenu bio Tonio Teklić.

Standings provided by Sofascore
Linker
30. travanj 2024 10:44