Igor Štimac

 Nikku/xinhua News/profimedia
NEVIDLJIVE NIJANSE

Bivši engleski reprezentativac hvali Štimca: ‘Impresivno je kako je posložio momčad‘

Indijska se reprezentacija trenutačno priprema za nastup na Azijskom kupu u Kataru
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 02. siječanj 2024. 17:56

Bivši engleski nogometni reprezentativac Trevor Sinclair (50) prošlog se tjedna pridružio stručnom stožeru Igora Štimca u indijskoj nogometnoj reprezentaciji. Englez je po dolasku u reprezentaciju dao intervju za službene stranice indijskog saveza te nahvalio Štimca.

- Impresioniralo me kako je Igor složio ovu momčad. Imao je dovoljno zrelosti da natjera dečke da dobro odrade osnove i to pokažu i na terenu. Kad mi je Igor poslao videozapise momčadi prije dolaska ovamo, mogao sam vidjeti znatan trud koji je uložen u ovu ekipu. To su nijanse koje nisu svima vidljive - rekao je Sinclair.

Nekadašnji krilni igrač Manchester Cityja i West Hama osvrnuo se i na atmosferu koja ga je zatekla u momčadi.

- Bilo je ovo nekoliko napornih dana, ali pohvatao sam sve i impresioniran sam. To je vrijedna, skromna, entuzijastična i talentirana skupina mladića. Imaju vrlo dobar odnos s Igorom i stožerom i žele dati sve od sebe za svoju državu - rekao je.

Sinclair do sad nije imao ozbiljnijeg trenerskog iskustva, ali je godinama radio na BBC-ju i drugim medijima kao stručni komentator.

Izabranici Igora Štimca trenutno se pripremaju za nastup na Azijskom kupu u Kataru. Prvu utakmicu odigrat će 13. siječnja protiv Australije nakon čega slijede susreti protiv Uzbekistana (18. siječnja) i Sirije (23. siječnja).

Linker
27. travanj 2024 16:39