Chelsea muku muči sa zabijanjem golova

 JOHN MACDOUGALL Afp
LEGENDE OPRALE PLAVCE

‘Zvuči suludo da Chelsea nema napadača, a potrošili su više od 600 milijuna eura. Treba im golgeter‘

Londonski klub je na ulazne transfere potrošio 611 milijuna eura, no muči se u napadu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. veljača 2023. 09:53

Chelsea je ove sezone za ulazne transfere izdvojio 611 milijuna eura, no nisu uspjeli na tržištu naći golove. Pritom jedini centarfor kojeg su potpisali ove sezone, Pierre-Emerick Aubameyang, nije niti prijavljen za knock-out fazu Lige prvaka. Momčad sa Stamford Bridgea samo je četiri puta u devet utakmica koliko su odigrali u 2023. uspjela zatresti mrežu protivnika!? Ni u Dortmundu nije bilo drugačije i sada s rezultatskim minusom dočekuju uzvrat osmine finala Lige prvaka.

- Jednostavno zvuči ludo da nemaju napadača s obzirom na to da su potrošili više od 600 milijuna eura. Chelseaju jednostavno treba netko tko će spremiti loptu u mrežu - prokomentirao je Owen Hargreaves.

Nekadašnji veznjak Bayerna i Manchester Uniteda, međutim, vjeruje kako Chelsea može preskočiti dortmundsku Borussiju. Naravno, pod uvjetom da momčad Grahama Pottera napokon nekome i zabije.

- Daleko je od toga da je gotovo, ali ako Chelsea riješi probleme u završnici i pronađe nekoga tko će igrati u napadu, lako bi mogli proći u sljedeći krug - dodao je.

Rio Ferdinand i Joe Cole također su u svojim analizama u prvi plan stavili kroničnu neefikasnost Chelseaja.

- Unatoč svim dobrim prilikama koje su stvorili, u svlačionici će biti razočaranih. Moraju pokušati izvući nešto pozitivno iz ove utakmice. Da, njihov pristup je bio dobar, ali na ovoj razini jednostavno morate završiti svoje šanse - rekao je Ferdinand.

Legenda Chelseaja Joe Cole dodao je kako učinak Kaija Havertza, a koji je u 30 utakmica ove sezone zabio šest golova, nije "dovoljno dobar za ono gdje Chelsea želi biti".

- Jednostavno ne možete stvoriti toliku količinu šansi, a ne iskoristi ih. Na ovoj razini budete kažnjeni ako to ne učinite. Kada ne zabijate, kada napadači nisu u formi, u momčad se uvuče nervoza i postane ​anksiozna pred protivničkim vratima - zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 22:19