Josip Čondrić (desno)

 TAMUNA KULUMBEGASHVILI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PUN IH JE MOBITEL

‘Znate li koliko sam uoči Dinama dobio takvih poruka? Na kraju svake mi napišu istu stvar‘

Vratar Astane, rođeni Zagrepčanin, pred gostovanje na maksimirskom stadionu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2023. 23:17

Josip Čondrić (29) stiže u svoj rodni grad, u Zagreb. Upravo zahvaljujući njemu Astana je osigurala dvije utakmice s Dinamom u 2. pretkolu Lige prvaka.

Sjajno je branio u Tbilisiju, skidao “zicere” domaćina, bio je junak kazahstanskog prvaka. Makar će pred dolazak u metropolu skromno kazati...

- Nogomet je momčadski sport. To mi je dio posla - kaže nam Josip.

Astana je izbacila Dinamo iz Tbilisija nakon što je doma odigrala 1:1, a u gostima dobila 2:1 nakon što je gubila 0:1. Bilo joj je zahtjevno protiv Gruzina.

- U Astani smo na početku imali dosta prilika, bilo je iznimno vruće, zaista teško za igrati. Zabili smo gol, još smo imali neke prilike. Dinamo je u drugom dijelu uspio poravnati, mi smo u zadnjih pola sata nešto pokušavali, ali nismo zabili. U Tbilisiju je domaćin prvi zabio, ali uspjeli smo preokrenuti, zabili dva brza gola. Dinamo nas je stisnuo, a mi smo, pak, čuvali rezultat i na kraju - evo nas u Zagrebu. Sretni smo i zadovoljni, napravili smo dobar korak.

image

Josip Čondrić

ARTUR STABULNIEKS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

A sad, naravno, misle napraviti još veći, protiv zagrebačkog Dinama. Pitamo ga je li Bišćanova momčad favorit bez obzira na to što je na startu prvenstva posrnula od Hajduka i što bi mogla biti pod psihološkim pritiskom?

- Ne mogu gledati na način da je Dinamo favorit. Mislim da su šanse za odlazak u 3. pretkolo 50:50. A isto takve su i u prvoj utakmici na Maksimiru. Znamo da će biti žestoko u Zagrebu, na maksimirskom travnjaku stradavale su mnogo veće momčadi od Astane. Padali su Arsenal, Tottenham, Chelsea... Međutim, mi vjerujemo u sebe, dat ćemo sve što imamo kako bi izvukli povoljan rezultat. Vidite, nemamo taktiku za izgubiti utakmicu! Napravit ćemo sve da pobijedimo. Naravno, neću kazati da ćemo u Maksimiru pobijediti sto posto, ali da idemo na trijumf, to je sigurno. Bilo bi krasno to napraviti, ali isto tako bio bih zadovoljan s remijem, pa da onda na našem stadionu jurimo prolaz.

Plaši li se kao vratar nekog od Modrih, možda Brune Petkovića, koji na startu sezone igra u dobroj formi, bez obzira na to što je promašio jedanaesterac protiv Hajduka?

- Petković je vrhunski igrač. Zasluženo nosi dres reprezentacije, zaista igra odlično. Zna zadržati loptu, zna razigrati, zna zabiti gol. Naravno da ću obratiti pozornost na njega, gdje se kreće, što radi. Međutim, nije samo on u fokusu, ima mnogo igrača u Dinamu koji su opasni. Martin Baturina je super, Ivanušec, Špikić... Sve su to super igrači koji mogu odlučiti svaku utakmicu. Na svakoga treba obratiti pozornost.

Čondrić je posebno dobar s Livakovićem, s kojim je svojevremeno bio u svlačionici Zagreba.

- Već smo razmijenili nekoliko poruka. Ostali smo u kontaktu, odličan je vratar, o njemu sve najbolje. Vidim da se u posljednje vrijeme stalno vrti priča hoće li otići iz Dinama ili ne. Mislim da će do naše utakmice ostati u Dinamu. Naravno, ja bih htio da primim manje golova od Livakovića u ove dvije utakmice koje slijede.

Na kraju smo mu rekli da mu ne možemo poželjeti sreću jer, naravno, brani protiv hrvatskog kluba.

- Sve u redu, naravno, nisam niti očekivao da ćete mi poželjeti sreću. Znate li koliko sam dobio takvih poruka? Pun mi ih je mobitel. Svi me pozdravljaju, kažu da dobro branim, da samo tako nastavim. Ali, na kraju svake poruke ista stvar - nećemo ti poželjeti sreću jer Dinamo je Dinamo!

Linker
05. svibanj 2024 22:12