FRANCK FIFE Afp
PARIŽANI MARŠIRAJU

Video: PSG se osvetio Bayernu i izborio polufinale! Neymar i društvo slave, Bavarcima pobjeda utjehe...

Igrač ishoda u uzvratu u Parizu bio je bivši PSG-ovac, Choupo-Moting, koji je zabio u 40. minuti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. travanj 2021. 20:02

PSG je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Parizu izgubio od Bayerna sa 0-1, ali je prošao dalje jer je u Munchenu slavio sa 3-2.

Hansi Flick za uzvrat je u sredinu postavio Alabu što se pokazalo kvalitetnim rješenjem, poglavito u ofanzivnom dijelu. Stoperski tandem stvarali su Boateng i Hernandez, a Pochettino je zamjenu za ozljeđenog kapetana Marquinhosa u zadnjoj liniji našao u Danilu.

Prvo je poluvrijeme krenulo u nižoj brzini, izuzev dvije prigode Mbappea, gotovo 25 minuta su se uštimavale obje momčad. PSG je Bayernu prepustio posjed očekivano se koncentrirajući na brzu kontru, a Bavarci su pokušaval udarcima sa distance. "Mrvila" se tako igra pola prvog dijela, a onda je krenuo vatromet. Spektakl igre i šansi. Sijevale su prigode s obje strane, "nogometni festival" otvorio je Bayern preko Sanea čiji je udarac sa 20 metara u 26. minuti prohujao pored desne vratnice.

image
FRANCK FIFE Afp

Slijedio je pokušaj Kimicha minutu kasnije, također uz desnu vratnicu, a onda je Neymar dosegao "radnu temperaturu". Prvo je u 28. mnuti izašao pred Neuera koji je obranio njegovo udarac, a onda je triput zaredom, u samo pet minuta, gađao limeni okvir vrata.

Niz je započeo pogođenom lijevom vratnicom u 34. minuti, zatim je u 37. minuti u driblingu izvrtio Comana i plasiranim udarcem poslao loptu u gredu, da bi u 39. minuti na asistenciju ponovno izašao pred Neuera i opet pogodio lijevu vratnicu.

Takva serija neiskorištenih prilika kao da je tražila odgovor na drugoj strani i nismo ga dugo čekali. Chuopo-Moting je zabio za 0:1 samo minutu kasnije, na semaforu je u 40. minuti svjetlila prednost gostiju. Šutirao je Alaba, odbio Navas, a Chuopo-Moting nadskočio kapetana PSG-a Kimpembea i sa dva metra loptu glavom sproveo u mrežu.

image
Opasno je bilo već u prvim minutama...
FRANCK FIFE Afp

Tri minute potom ponovno je Alaba zaposlio Navasa koji se vinuo zrakom i odbio loptu u korner. Tek što je krenulo drugo poluvrijeme opet je na sceni Alaba, njegov opasni šut odskakutao je pored lijeve vratnice. Nevjerojatno je što PSG nije iskoristio u 53. minuti kada je Di Maria prošao po lijevoj strani, povratnu ostavio Neymaru koji na dva metra od vratiju nije uspio zahvatiti loptu i poslati je u mrežu. Nakon te prigode igra se potpuno preselila na polovicu domaćina koji je ponovno vrebao iz kontri.

Mbappe je jednu takvu kontru u 78. minuti pretvoro u gol Bayerna, ali Orsato je poništio zgoditak označivši zaleđe. Do kraja se PSG uspio obraniti, izdržao je opsadu Bayerna i plasirao se u polufinale.

GOL MOŽETE POGLEDATI - OVDJE.

Uskoro opširnije...

-----------------------------

PARIS SG - BAYERN 0:1 (Choupo-Moting '40)

PARIZ Stadion Park prinčeva. Bez gledatelja. Sudac: Daniele Orsato (Italija).

STRIJELCI: 0:1 - Choupo-Moting (40).

PSG (4-2-3-1): Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo (od 59. Bakker) - Gueye, Parades – Di Maria (od 88. Herrera), Neymar, Draxler (od 72. Keane) – Mbappe.

TRENER: Mauricio Pochettino.

BAYERN (4-1-4-1): Neuer - Pavard, Boateng, Hernandez, Davies (od 71. Musiala) – Kimich - Sane, Muller, Alaba, Coman - Choupo-Moting (od 85. Martinez).

TRENER: Hansi Flick.

PRVA UTAKMICA: Bayern - PSG 2:3

----------------------------------------

Kraj - Bayern je zasluženo pobijedio, iako su Parižani imali dosta dobrih prilika (festival promašaja), pa i gredu. Na kraju slatka osveta za PSG koji ide u polufinale...

90+3' - Goooool! Porto zabija, Taremi za 0:1!

83' - Sane je sad pokušao zatresti mrežu, iz šesnaesterca je gađao, ali lopta odlazi pored lijeve vratnice.

79' - Trese se mreža Bavaraca, trese je Kylian Mbappe, ali poništen je gol opravdano zbog zaleđa.

70' - Pulisic je imao dobru šansu iz šesnaesterca, ali njegov pokušaj je blokiran i rezultat se ne mijenja u Sevilli.

62' - Mogao je možda Thomas Müller osigurati prolaz Bavarcima da je imao više preciznosti ili pak - sreće. Golman mu je odlično "skinuo" ovaj pokušaj iz šesnaesterca.

58' - Prolaze minute, a Porto nikako da nešto napravi, a a druge strane Mount nešto pokušava u šesnaestercu s lijeve strane, ali njegov pokušaj je blokiran.

53' - Oko Neymara i njegovih prilika u ovoj utakmici može se složiti poseban tekst, a jedno novo poglavlje ispisuje i u 53. minuti kad mu je malo nedostajalo da "utrpa" sjajnu Di Marijinu loptu s desne strane, malo je zakasnio...

image
FRANCK FIFE Afp

47' - Nijemci su prvi ti koji prijete i u nastavku. Alaba pokušava s ruba šesnaesterca i lopta za malo odlazi pored vratnice PSG-a.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Nijemci slave nakon prvih 45 minuta i mogu itekako biti zadovoljni rezultatom obzirom na šanse Parižana. Najviše mogu žaliti Mbappe i posebice Neymar...

43' - Mbappe pokušava iz šesnaesterca, ali ne mijenja se rezultat na semaforu. U nastavku i Alaba prijeti iz velike udaljenosti, ali korner je.

40' - Gooool! I kad su Parižani promašili nekoliko dobrih šansi, evo Bayerna! Choupo-Moting zabija glavom! Ide ga protiv svoje bivše momčadi, jer zabio je i u Münchenu. Zbog viška golova na gostovanju, PSG i dalje je u prednosti...

image
FRANCK FIFE Afp

GOL MOŽETE POGLEDATI - OVDJE.

38' - Neymar je baš raspoložen večeras! Uzdrmao je i okvir gola, pogodio je gredu! Sjurio se u šesnaesterac i žestoko opalio, ali nije imao sreće, milimetri su odlučivali.

34' - Evo opet Neymara, ali opet Neymar izlazi kao pobjednik! Gađao je desni kut, nije išao po sredini kao maloprije, ali svejedno njemački vratar je siguran.

image
FRANCK FIFE Afp

33' - Velika šansa za Porto! Corona je bio u sjajnoj prilici iz peterca, ali lopta odlazi izvan okvira gola, mogli bi pamtiti "gosti" ovu šansu, lopta odlazi tik iznad grede...

28' - Evo i Neymara koji će možda i pamtiti ovu situaciju. Pucao je direktno u vratara Bayerna iz šesnaesterca, što je bio lak zadatak za Nijemca. Lijepa je to bila kontra, ali na kraju loš finiš za Brazilca!

26' - Svoje nišanske sprave sad isprobavai Kimmich, s nekih 18 metara! Lopta je sijevnula pored lijeve vratnice...

22' - Porto možda ima neku inicijativu u Sevilli, no bez konkretnijih prilika protiv Chelsea koji očekivaju čekaju pogreške i vrebaju iz kontre...

image
CRISTINA QUICLER Afp

20' - U međuvremenu se Angel Di Maria vratio na travnjak, nakon ukazane liječničke pomoći spreman je za nastavak izazova protiv Bayerna...

19' - Testirao je Reece James svoje nišanse sprave, isprobao je udarac iz daljine, ali nije to bilo najpreciznije, otišla je lopta lijevo od vratnice.

12' - Zaprijetili su gosti u Sevilli, Marega se našao u prilici, ali netko je blokirao to u obrani i lopta odlazi u korner.

10' - Neymar je iskoristio poklon Bayernove obrane, jedan nesporazum, ali sudac je na kraju svirao prekršaj u napadu, tako da ništa od ove potencijalne prilike za Parižane.

image
FRANCK FIFE Afp

4' - U Parizu se piše prva šansa, a u Sevilli u međuvremenu - prva liječnička intervencija. Kai Havertz se ozlijedio kod jednog od prvih duela u utakmici. Pepe je laktom zaustavio protivnika, a sudac se nije najbolje snašao, bez kazne je prošao...

3' - Evo prve prijetnje! Onaj koji je zadavao najviše problema i u Münchenu - Mbappe. S ruba šesnaesterca je tukao, ali lopta odlazi malo pored lijeve vratnice...

1' - Počele su utakmice.


Paris SG - Bayern // Najava: Jurica Radić

Nakon Allianz Arene večeras je na Parku prinčeva druga epizoda spektakla u četvrtfinalu LP. PSG vodi 3:2, ali ništa nije gotovo, Bayern je spreman uzvratiti Parižanima.

- Mi smo najbolja momčad, uvjeren sam da ćemo uspjeti, da ćemo eliminirati PSG - poručio je Joshua Kimmich uoči večerašnjeg sudara.

- Bolja momčad smo bili i u prvoj utakmici, zaslužili smo puno više od poraza. U Parizu će puno ovisiti o mentalitetu kojeg smo imali u prvoj utakmici. Ali, nedostajala nam je efikasnost, falila nam je realizacija. U Parizu moramo bolje iskoristiti naše prilike, kojih će sigurno biti puno - kazao je veznjaka Bavaraca.

U prvoj utakmici Bayern je imao čak 31 udarac prema vratima PSG-a, međutim, ispriječio se Keylor Navas sa 10 sjajnih obrana.

- Moramo ponovno potvrditi naš mentalitet pobjednika - naglasio je Kimmich.

Veliko samopouzdanje krasi Bayern. I ne čudi, jer Bavarci su momčad koja je navikla osvajati trofeje. U prošloj sezoni upravo su preko PSG-a stigli do naslova prvaka Europe. Ali s jednom bitnom razlikom, nisu se prošlog ljeta borili s unutarnjim problemima. Sukob sportskog direktora Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flicka razdire Bayern posljednjih dana, drži trofejni klub u neizvjesnost. Predsjednik Bayerna Herbert Hainer pokušao je postići javno pomirenje, ali još uvijek nije uspio, jer svjestan je da se stavovi Hansi Flicka i Hasana Salihamidžića, blago rečeno, ne podudaraju, a obojica su ugovorno vezani s Bayernom do ljeta 2023. godine.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Dugo tinjalo

Sukob je dugo tinjao, da bi na površinu izbio prošlog tjedna kada je Salihamidžić bez znanja Flicka objavio da klub neće produljiti ugovor stoperu Boatengu, koji za mjesec i pol besplatno napušta Allianz Arenu. Problemi su započeli prije više od godinu dana kada je Flick tražio desnog beka. Želio je Dudua iz Šahtara ili Henrichsa, današnjeg beka Leipziga. Međutim, dobio je Odriozolu na posudbi iz Real Madrida. Odigrao je Odriozola samo pet utakmica za Bayern vrativši se potom u Madrid.

Nastavio se sukob i prošle jeseni, tražio je Flick nove igrače, ali umjesto obećanog Calluma Hudson-Odoija iz Chelseaja opet je zadnjeg dana mercata dobio Douglasa Costu na posudbu. Nije dobio Sergina Desta kojeg je uzela Barcelona, a s druge strane stigli su Bouna Sarr iz Marseillea (10 milijuna), koji se pokazao skromnim pojačanjem, kao i Marc Roca (Espanyol, 9 milijuna). Salihamidžić bi želio ove pridošlice češće vidjeti u momčadi Bayerna, posebno Lucasa Hernandeza, rekordnu kupnju od 80 milijuna eura, ali Flick ima drukčije mišljenje. Kao što Salihamidžić ne vidi Boatenga, kojeg je Flick htio zadržati.

Puno previranja na Allianz Areni, puno razmimoilaženja najvažnijih ljudi struke, ali večeras ipak obojica imaju zajednički cilj, barem na jednu večer morat će zaboraviti prijeke poglede i usredočiti se na rezultat koji nadilazi velika ega.

Dok se Bayern bavi unutarnjim problemima, Paris SG je ipak koncentiraniji na samu utakmicu. Nema priče o produljenju ugovora Mbappea, fokus je stavljen isključivo na uzvrat s Bavarcima. U središtu je Mauricio Pochettino, trener koji je s Tottenhamom prije dvije godine igrao finale Lige prvaka.

Pred uzvrat s Bayernom oprezan je Pochettino. Na pitanje je li još uvijek stoji omjer 50-50 kako je to kazao Pavard prije prve utakmice, argentinski stručnjak je odgovorio:

image
CHRISTOF STACHE Afp

- Da, još uvijek je 50-50. Obje momčadi imaju svoju šansu. Bayern je momčad koju iznimno respektiramo, to je momčad prvaka. Za pobjedu protiv takve ekipe morate imati veliko poštovanje na travnjaku – kazao je Pochettino.

Isti stilovi

U prvoj utakmici PSG je patio na bokovima, može li se zaustaviti Bayern u tom segmentu igre?

- Neće Bayern promijeniti svoj stil igre, ali nećemo ni mi. Obje momčadi će zadržati svoju prepoznatljivost - kazao je Pochettino.

Postavke za uzvrat su jasne, Bayern mora preuzeti više rizika u napadačkoj igri i pritom misliti kako zaustaviti Mbappea. Pochettino, pak, treba promijeniti gubitnički stav koji PSG ima na svom travnjaku. U prvenstvu su Parižani nanizali nekoliko poraza na Parku prinčeva, a problema su imali i s Barcelonom kada ih je, kao i u Münchenu, izvukao Keylor Navas

- Vjerujem da će ovog puta biti drukčije zahvaljujući našem momčadskom stavu. Bayern je još bolji od Barcelone, zato moramo pokazati snagu i zajedništvo. Moramo potvrditi našu nogometnu vještinu - rekao je Pochettino.

Bayern traži prolaz s mentalitetom velikog pobjednika, a PSG na krilima samopouzdanja pobjede iz Münchena. Utakmica ogromnog uloga za oba suparnika. Onaj koji zapne u četvrtfinalu Lige prvaka sezonu piše neuspješnom, jer naslovi iz domaćeg prvenstva za Bayern i PSG odavno nisu dovoljna satisfakcija.


Chelsea - Porto // Najava: Kazimir Guberina

Ukoliko ne dođe do senzacionalnog preokreta Chelsea bi večeras u Sevilli u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Porta trebao čekirati kartu za polufinale spomenutog natjecanja. Zbog posebnih pandemijskih okolnosti i nemogućnosti putovanja između Portugala i Engleske obje utakmice igraju se u andaluzijskoj prijestolnici, a nakon pobjede iz prvog dvoboja (2:0) engleski predstavnik ima na svom kontu naizgled gotovo nedostižnu prednost.

Mladi veznjak Mason Mount bio je nerješiva enigma za Portugalce, koji su iznenađujuće u osmini finala Lige prvaka nokatirali Juventus, ali za novi pothvat potrebno im je puno veće iznenađenje od onoga u Torinu s obzirom na prikazanu igru iz prvog susreta. Potonuće u prvenstvenom srazu protiv West Bromwicha (2:5) mobiliziralo je sastav menadžera Thomasa Tuchela, koji se vrlo brzo vratio na pobjednički kolosijek, a njemačkom stručnjaku je poraz od premierligaškoj davljenika i dalje jedini neuspjeh u svim natjecanjima od kada je na klupi Chelseaja naslijedio Franka Lamparda.

image
CRISTINA QUICLER Afp

U uzvratni četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka Chelsea ulazi uz još malo više pobjedničkog samopouzdanja poslije uvjerljive pobjede u malom londonskom derbiju nad Crystal Palaceom (4:1). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić po običaju bi trebao zauzeti mjesto u veznom redu domaćina, a Tuchela može radovati i napokon dobra prezentacija najskupljeg pojačanja Kaija Havertza. Nijemac je u spomenutom okršaju londonskih suparnika po prvi put postigao gol i asistirao u premierligaškom dvoboju od kada je stigao u Chelsea u rujnu prošle godine za 80 milijuna eura.

- Havertz može još puno bolje od ovoga što je pokazao protiv Crystal Palacea i ja to od njega očekujem. No, u našoj momčadi niti jedan igrač nije iznad kolektiva i jedino na takav način možemo do novih pobjeda. Momčad se zajedno brani i zajedno napada, a protiv Porta zabranjeno je bilo kakvo opuštanje, jer smo za sada odradili samo pola posla - istaknuo je Tuchel.

Linker
24. travanj 2024 13:16