ANDREAS SOLARO Afp
SLAVLJE U MILANU

VIDEO: Inter teškom mukom slomio Porto, Lukaku sjajno zabio nakon akcije koju je započeo Brozović

Talijani su na svom stadionu s 1:0 pobijedili brobene Portugalce koji su pali tek s igračem manje
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2023. 23:01

Inter - Porto 1:0 (Lukaku 86‘)

MILANO Giuseppe Meazza. Gledatelja 75. 817. Sudac: Srđan Jovanović (Srbija).

Crveni karton: Otavio (78 - drugi žuti, prekršaj)

INTER (3-5-2): Onana - Škriniar (od 81. Dumfries), Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan (Od 72. Brozović), Dimarco (od 58. Gosens) - L. Martinez, Džeko (od 58. Lukaku). TRENER: Simone Inzaghi

PORTO (4-4-2): Costa - Mario (od 90+2. Borges), Pepe, Marcano, Zaidu - Otavio, Uribe, Grujić, Galeno (od 51. Evanilson) - Taremi (od 83. Wendell), Pepê. TRENER: Sergio Conceicao


Romelu Lukaku kao džoker s klupe Simonea Inzaghija donio je Interu 1:0 pobjedu protiv Porta u osmini finala Lige prvaka pred domaćom publikom Meazze. Gosti su djelovali bolje i agresivnije, vratar Andree Onana morao je spašavati Nerazzurre, koji su ipak stigli do slavlja u 86. minuti, nakon što je Otavio isključen (78.) zbog drugog žutog kartona. Marcelo Brozović u igru je ušao u 72. minuti i odlično iskoristio skromnu minutažu.

Inter je rezervirano ušao u susret, djelovalo je da će agresivniji Porto diktirati tempo, no inspiracija Hakana Calhanoglua stvarala je kakvu-takvu neugodnost u opasnoj zoni Portugalaca. Turčin je režirao i prvu opasnost dalekometnim udarcem iz ukošene pozicije, a vratar Diogo Costa vješto je poslao loptu preko grede. Dobro organizirana obrambena linija obiju momčadi stvarala je mnogo poteškoća napadačima. Edin Džeko jedva da se sastao s loptom u prvoj dionici, Lautaro Martinez imao je nešto više kontakata ali bez zamjetnog poteza, dok su ofenzivci Porta mirovali sve do same završnice prve dionice.

Velika opasnost pred vratima Onane javila se u 37. minuti, kada je Otavio vrhunskom dubinskom loptom pronašao Mehdija Taremija u kaznenom prostoru, a iranska zvijezda petom je pronašla Marka Grujića, no Onana je spremno dočekao njegov udarac. Lopta se potom odbila do Wandersona Galena, da bi Brazilac promašio poluprazna vrata u pokušaju da zatrese mrežu glavom. Kao potvrda rastućem tempu pred kraj prvog dijela stigao je opasan pokušaj Federica Dimarcija glavom s ruba peterca, a nevjerojatna refleksna reakcija Coste sačuvala je rezultat na ‘nuli‘.

Porto je bolje ušao u nastavak ogleda i ima za čime žaliti. Zaredali su dvije odlične šanse pred vratima domaćina, pri čemu su na vidjelo izašle mnoge slabosti Interove obrane, ali Milan Škriniar i kamerunski vratar odradili su impresivan posao. Škriniar je blokirao silovit udarac Zaidua, drugi njegov pokušaj iz blizine zaustavio je Onana, a zatim je s crte otklonio i Taremijevu reakciju na odbijenu loptu.

Marcelo Brozović dobio je posljednjih 15 minuta i već u prvom kontaktu s loptom započeo ozbiljnu akciju, ali nije ugledala svjetlo dana jer Lautaro Martinez kasnio je na upućenu loptu Romelua Lukakua. Upravo se ulazak belgijskog centarfora u 58. minuti pokazao ključnim potezom, jer Lukaku je presudio ogled nakon ubačaja Barelle. I u toj akciji sudjelovao je hrvatski veznjak, no pitanje je bi li intenzitet domaćina tako naglo porastao da Otavio nije dvaput požutio. Ovako je Inter iskoristio brojčanu nadmoć, a gol prednosti branit će 14. ožujka na Estadio de Dragaou.

LUKAKUOV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
11. svibanj 2024 13:18