ANDREAS SCHAAD - FC RED BULL SALZBURG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
SAMO RIJEČI HVALE

Vatreni zablistao u večeri prepunoj velike tuge: ‘Svi ste vidjeli kakav talent ima, on diktira stvari...‘

Bio je ovo pravi šamar za našu mladu momčad - govorio je nakon utakmice trener Salzburga Gerhard Struber
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2023. 09:19

Hrvatski reprezentativni veznjak Luka Sučić bio je strijelac za Salzburg, ali njegova je momčad izgubila na svom terenu od Benfice s 1-3 (0-2) te pala s trećeg na četvrto mjesto u skupini.

Nakon što su Di Maria (32) izravno iz kornera te Rafa Silva (45+1) u prvom dijelu doveli Benficu u prednost od 2-0, Sučić (57) je početkom nastavka udarcem s 20-ak metara koji se odbio od bloka gostujućeg stopera smanjio na 2-1. I s minimalnim porazom Salzburg bi ostao treći u skupini, ali je Cabral (90+2) u sudačkoj nadoknadi pogodio za konačnih 3-1 za Benficu i prolazak portugalskog velikana u Europsku ligu.

- Svi smo razočarani. Jako je teško dobiti pogodak u 92. minuti, ali moramo izvući pozitivne stvari iz ove sezone u Ligi prvaka. Mlada smo momčad, možemo puno naučiti iz ovoga i to primijeniti u idućim utakmicama - rekao je Sučić pa nastavio:

- Mislim da smo imali najtežu skupinu, igrali protiv vrhunskih protivnika i vidi se da se svaka sitnica i svaka greška kažnjava. Ovo je najviša razina nogometa. Mora se u utakmici biti svih 90 minuta ili će te to koštati, to nam kao mladoj momčadi još nedostaje. Kao što sam rekao, iz toga možemo samo učiti.

Je li utakmica protiv Benfice glavni razlog zašto je Salzburg eliminiran?

- To je teško pitanje, uvijek smo gledali stvari od utakmice do utakmice. Danas je bila odlučujuća utakmica i nažalost nismo uspjeli. Ne možemo to promijeniti. Dali smo sve, na našem stadionu, s našim navijačima, ali na kraju to nije bilo dovoljno.

Sličnog mišljenja bio je i trener RB Salzburga Gerhard Struber.

- Bio je ovo pravi šamar. Ostaje gorak okus za našu mladu momčad, ali to će nam sve pomoći u budućnosti kako bi sazrijeli. Utakmice u Ligi prvaka bile su ‘turbopunjač‘ za naš razvoj. Svaka utakmica u teškoj skupini s Real Sociedadom, finalistima prošle sezone Interom i Benficom bila je veliki izazov.

Kada je u pitanju Luka Sučić Struber kaže:

- Trebaju ti takvi igrači koji su korak ispred. Očekivanja su veća od njega jer donosi puno kvalitete. Vidjeli ste svi kakav talent posjeduje. On diktira stvari čak i u ovakvim utakmicama.

Linker
01. svibanj 2024 03:35