BEN STANSALL Afp
STRATEG CHELSEAJA

Tuchel oduševljen nakon rušenja Reala: ‘Zaslužili smo prolaz, jako se veselim finalu protiv Cityja‘

Chelsea će 29. svibnja u Istanbulu po treći put zaigrati u finalu Lige prvaka
Piše: HinaObjavljeno: 06. svibanj 2021. 08:16

Trener nogometaša Chelseaja Thomas Tuchel nakon 2-0 pobjede protiv madridskog Reala u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka kojom je njegova momčad izborila nastup u finalu protiv Manchester Cityja izjavio je kako je ponosan na svoju momčad zbog prikazane igre.

"Kada odigrate jedno tako uvjerljivo poluvrijeme s toliko hrabrosti, a onda promašite tolike prilike za rješenje utakmice, tada uistinu morate ostati fokusirani i misliti pozitivno. Jako sam ponosan na momčad, zaslužili smo pobjedu, kreirali smo veliki broj prilika, a istodobno nismo primili pogodak. Jako je bitno bilo dobro se braniti. Veselim se finalu i mislim kako su nam šanse jednake onima Manchester Cityja", rekao je Tuchel.

Chelsea će 29. svibnja u Istanbulu po treći put zaigrati u finalu Lige prvaka, 2008. godine je izgubio od Msnchester Uniteda nakon izvođenja 11-eraca, a 2012. je slavio protiv Bayerna također nakon izvođenja 11-eraca.

image
GLYN KIRK Afp

Potpuno drugačijeg raspoloženja od Tuchela bio je trener Reala Zinedine Zidane, koji je s "kraljevskim klubom" tri puta uspijevao osvajati Ligu prvaka, no ovaj je put zaustavljen pred finalom.

"Naravno da nismo sretni nakon poraza u polufinalu. Teško je to prihvatiti, ali moram priznati kako je Chelsea zasluženo pobijedio. Odigrali su odličnu utakmicu, a nama preostaje fokusirati se na domaće prvenstvo", kazao je Zidane.

Linker
19. travanj 2024 01:31