Prošle godine u Pridnjestrovlju igrao je i madridski Real

 CONSTANTIN STEFAN Anadolu Agency Via Afp
RAZLOZI NISU SPORTSKI

Srušili Real, doveli Hrvata pa ‘ostali bez stadiona‘: UEFA im suspendirala stadion za Ligu prvaka

Dolazak Zrinjskog u uzvratu 1. pretkola neće biti moguć, morat će se igrati negdje drugdje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2022. 22:44

Moldavski nogometni prvak Šerif iz Tiraspola prije koji dan dobio je novoga trenera. Bivši Vatreni Stjepan Tomas preuzeo je sudionika prvog pretkola Lige prvaka pred početak nove sezone koja za klub iz Pridnjestrovlja neće početi kako su zamišljali.

Naime, krovna europska nogometna federacija (UEFA) donijela je u petak odluku u kojoj je suspendirala Šerifov stadion za natjecateljske utakmice pod njenim okriljem. Razlog nije striktno vezan uz sam klub, već uz geopolitičke oznake koje ga prate. Pridnjestrovlje, specifično po tome što je praktično država u državi, ima velik utjecaj Rusije, što se UEFA-i dakako ne sviđa, a u jeku ruske invazije na Ukrajinu.

image

Šerifov stadion neće moći ugostiti europske utakmice

ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp

Niti jedna službena utakmica UEFA-e ne smije se igrati na teritoriju Pridnjestrovlja do daljnjega, što znači da će Šerif morati pronaći neki novi, privremeni stadion na kojem će 13. srpnja ugostiti prvaka Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski u uzvratu 1. pretkola Lige prvaka. Podsjetimo, Šerif je prošle sezone prvi puta igrao grupnu fazu Lige prvaka, a u skupini je s 2:1 pobijedio i 14-strukog prvaka Europe, madridski Real na njegovu Santiago Bernabeuu.

Linker
20. travanj 2024 01:32