Alessandro Di Marco/Zuma Press/Profimedia
TVRDE TALIJANI

Sjajne vijesti za Brozovića! Inzaghi na posljednjem treningu riješio glavnu dvojbu uoči utakmice života

Trener Intera imao je veliku dilemu u koju je uključen i naš reprezentativac
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. lipanj 2023. 16:41

Od početka tjedna talijanski mediji bave se nagađanjima, analizama i pretpostavkama, a sve u svrhu odgovora na jedno pitanje - koji će sastav trener Simone Inzaghi izvesti na Atatürk, gdje se nogometaši milanskog Intera i Manchester Cityja spremaju na utakmicu života.

Pritom je, pisali su Talijani, Inzaghi glavne dvojbe imao po pitanju vezne i ofenzivne linije. Marcelo Brozović ili Henrih Mhitarjan, odnosno Edin Džeko ili Romelu Lukaku? Odgovor je, čini se, stigao nekoliko sati prije finala i poprimio oblik sjajne vijesti za hrvatsku publiku - Marcelo Brozović zaigrat će od prve minute, rečeno je na talijanskoj televiziji Sky Sport Italia, a informaciju prenosi i InterNews.

image
MARCO BERTORELLO Afp

"Interov posljednji trening u sportskom centru Galatasaraya završio je prije nekoliko minuta, oko osam sati prije finala Lige prvaka. Vrijeme je za potvrdu formacije. Simone Inzaghi krenut će s Marcelom Brozovićem u veznom redu, odabrao ga je prije Henriha Mhitarjana", stoji u tekstu.

Armenski veznjak dosad je startao u svakoj utakmici nokaut faze, a tijekom uzvratne utakmice polufinala s Milanom zaradio je ozljedu bedra. Više od 20 dana bio je izvan pogona, no početkom tjedna stigla je informacija da je Mhitarjan potpuno spreman za ogled. Ipak, Inzaghi je presudio i riješio glavnu dilemu.

Vatreni bi trebao biti u središtu vezne linije, na lijevoj strani bit će Hakan Çalhanoğlu, a na desnoj Nicolo Barella. Uz to, Edin Džeko trebao bi startati prije Romelua Lukakua, navode spomenuti mediji.

image

Edin Džeko

ISABELLA BONOTTO/Afp

"Brozović je propustio veliki dio sezone zbog ozljeda. Međutim, vratio se u punu kondiciju i pružio neke izvanredne igre, posebice bez Mhitarjana", dodaje portal SempreInter.

U srijedu od 21:00 naš veznjak iz Okuja lovi najveći trofej karijere. Uspije li, bit će to nastavak opjevane tradicije Hrvata u Ligi prvaka - 11. put u nizu imat ćemo svog predstavnika na tronu klupskog europskog nogometa!

Linker
04. svibanj 2024 18:07