Roko Šimić
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

Roko Šimić nakon ostvarenja sna: ‘Da mi je ovo netko pričao, mislio bih da je lud! I trener me zagrlio‘

‘Divio sam se svim tim zvijezdama koje igraju Ligu prvaka, a u srijedu sam postao dio te elite!‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. listopad 2021. 07:00

Nastavlja se prekrasni san našeg mladog napadača Roka Šimića (18). Nakon što je ove jeseni zabio 14 golova na 17 odigranih utakmica u majici Lieferinga i mlade reprezentacije Hrvatske (do 21. godine), nadareni je centarfor u srijedu debitirao za Red Bull Salzburg! I to u Ligi prvaka, u domaćoj 3:1 pobjedi protiv Wolfsburga, Šimić je ušao u igru u 87. minuti, umjesto dvostrukog strijelca Okafora. Dočekan je burnim pljeskom, javio nam se sat vremena poslije utakmice...

"Zadržali smo se malo u svlačionici, bilo je veselo. Kako ne bi bilo, ovo je velika pobjeda, svi su u klubu presretni. Ja sam, naravno, posebno sretan, ponosan sam što sam debitirao u Ligi prvaka. Ali, ne kanim tu stati, siguran sam da je ovo tek početak i da ću ubuduće dobiti još više prilike za igru i dokazivanje", kaže Roko.

Šimiću se prva prilika za nastup u RB Salzburgu iznenada ukazala. Nakon ozljeda nekih igrača, mlađahni trener, Nijemac Matthias Jaissle (33), povukao je Šimića iz Lieferinga (druga momčad RB Salzburga) i doveo ga na večernji trening u ponedjeljak, nakon kojeg mu je rekao da će biti među kandidatima za nastup protiv Wolfsburga...

"Nisam bio euforičan, pokušao sam se odmah fokusirati na tu utakmicu. Naravno da sam bio sretan, ali sam isto tako svjestan da moram nastaviti dobro raditi i na svakom treningu davati sve od sebe, ne samo na utakmicama. I nema vremena za čuđenje ili nekakve proslave, ovo je tek mali korak naprijed."

Što ste osjećali kad ste himnu Lige prvaka slušali na travnjaku, sa suigračima?

"Bio je to posebno emotivan trenutak! Godinama sam gledao utakmice Lige prvaka, divio sam se svim tim zvijezdama koje igraju u elitnom natjecanju. A u srijedu sam postao dio te elite! I bio sam neizmjerno ponosan, ovo mi je strahovito veliki poticaj za daljnji rad."

Da vam je netko prije šest mjeseci rekao da ćete u listopadu igrati Ligu prvaka, što biste mu odgovorili?

"Da je lud, ha, ha, ha! Ali, ništa nije došlo slučajno, naplaćuje mi se uloženi trud, uporan sam i vrijedan, srčan sam i borben na treninzima i utakmicama. I sad kad vidim da se sve to isplati, imam još veći motiv za rad."

Što vam je trener rekao kad ste ulazili u igru?

"Rekao je: „Roko, igraj svoju igru, igraj kao što si dosad igrao! Ajmo Roko!” Potom me zagrlio i onako očinski pljusnuo, dao mi je do znanja da vjeruje u mene i da će sve biti dobro. Trener je izvrstan, mlad je, pokazuje emocije i stvarno se ugodno osjećam u njegovoj svlačionici."

A kako su vas primili suigrači u svlačionici Salzburga? Posebno Luka Sučić, koji je odigrao vrlo dobrih 90 minuta protiv Wolfsburga? Luka je godinu dana stariji od vas, a već je „starosjedilac” u Salzburgu, odigrao je 16 utakmica ove sezone...

"Ma Luka je sjajan dečko, moj „kompa” iz reprezentacije, osjeća se ta naša hrvatska veza! Rekao mi je prije „tekme” da će sve biti u redu, bodrio sam ga cijelo vrijeme s klupe, a kad sam ušao u igru on je mene bodrio! I svi su mi ostali igrači dali potporu, prihvatili su me kao da sam s njima deset godina! Baš sam se ugodno osjećao ovih nekoliko dana.."

Hoćete li ostati u Salzburgu, ili se vraćate u Liefering, pa će vas opet Salzburg povući bude li trebalo?

"Još se nije o tome potanko razgovaralo, ali zasad je dogovor da ću ostati trenirati u Salzburgu i onda ćemo vidjeti što će biti. Uglavnom, svaki će mi trening biti nova prilika za dokazivanje i dat ću sve od sebe da se probijem u prvu momčad."

Fantastično ste ušli u sezonu, postigli ste 14 pogodaka na 17 odigranih utakmica...

"Sve je super, stvarno sam prezadovoljan. Najvažnije je da moje momčadi pobjeđuju, a golove koje zabijam shvaćam kao nagradu za dobru igru, osobnu i momčadsku. Najsretniji sam kad zabijem gol, ali ipak su momčadske pobjede na prvom mjestu", kaže nam Roko Šimić, dodavši na kraju:

"Intenzivno učim njemački jezik i siguran sam da ću ga svladati najkasnije za pola godine!"

Linker
12. travanj 2024 14:29