MARCO BERTORELLO Afp
REAKCIJE NAKON POLUFINALA

Pioli istaknuo: ‘Prvih 15 minuta utjecalo je na ishod‘; Brozovićev trener progovorio o svojoj budućnosti

Bio je ovo četvrti poraz Milana u gradskim derbijima ove godine, u niti jednom nisu postigli pogodak
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. svibanj 2023. 07:21

U utorak navečer nešto malo prije 23 sata doznali smo prvog finalista ovogodišnje Lige prvaka. Inter nije prosuo 2:0 prednost iz prvog susreta protiv Milana, te je u uzvratnu, nominalno kao domaćin, pogotkom Lautara Martineza u 74. minuti riješio bilo kakvu dilemu i s ukupnih 3:0 prošao dalje. Strateg Rossonera Stefano Pioli dao je izjavu za SkySport nakon utakmice kako bi se osvrnuo na još jednu razočaravajuću večer za svoju momčad i četvrti poraz u derbiju zaredom bez golova.

image
MARCO BERTORELLO Afp

- Prvih 15 minuta prve utakmice utjecalo je na ishod. Mislim da smo imali dobro prvo poluvrijeme gdje smo stvorili 2-3 šanse, mogli smo promijeniti momentum. Ostaje žal jer smo se nadali da ćemo ići u finale. Ako je netko dovoljno objektivan i vidi put ove momčadi i ove skupine koja je bila najmlađa momčad koja je osvojila Scudetto pa je teško govoriti da je ovo neuspjeh. Ove godine pokušali smo biti konkurentni na dva vrlo važna i teška natjecanja. Siguran sam, barem s moje strane, da nas je ova komplicirana sezona puno naučila i da ćemo moći ponovno krenuti s još većom sigurnošću jer imamo odlične osnove za napredak - bile su riječi 57-godišnjaka iz Parme.

image
GABRIEL BOUYS Afp

S druge strane, deset godina mlađi Simone Inzaghi bio je prepun euforije nakon što je Inter osigurao finale Lige prvaka, po prvi put nakon 2010. godine kad su pod palicom Jose Mourinhom došli do ‘‘klempavog trofeja‘‘ u finalu protiv Bayerna (2:0).

- Nevjerojatan osjećaj. San koji ja i dečki njegujemo od ždrijeba grupne faze. Od Plzena do Istanbula, samo smo radili i nismo se osvrtali na komentare. Zadovoljan sam, ponosan sam, zasluženo smo ostvarili ovaj cilj. Dečki su nadmašili sami sebe, svaka im čast - rekao je o svojoj ekipi čiju je izvedbu okarakterizirao kao agresivnu, organiziranu i gotovo nepogrešivu. Inzaghi je nakon toga dobio pitanje o svojoj budućnosti u prijestolnici mode. Po Italiji se pisalo da bi Inzaghi na ljeto mogao postati novi trener Tottenhama, Kao potencijalne zamjene spominju se Thiago Motta iz Bologne i Roberto De Zerbi iz Brightona. No, sva nagađanja pala su u drugi plan. Interov izvršni direktor Beppe Marotta potvrdio je ostanak trenera, a predsjednik Steven Zhang rekao je za Sky Sport Italia da očekuje da će trener biti u Interu "mnogo sezona". Evo kako je sve komentirao i sam Inzaghi na presici nakon susreta.

image
GABRIEL BOUYS Afp

- Imam ugovor, a ovakve vas večeri čine da se još više osjećate dijelom kluba. Prva misao koja mi je pala na pamet je da su me, kada sam angažiran, tražili da dođem do nokaut runde Lige prvaka, u tome smo i uspjeli u prvoj sezoni. U drugom smo došli do kraja. Ostvario nam se san, ali još uvijek treba igrati finale. Dečkima ću dati slobodan dan, zaslužili su...

Drugog finalista saznat ćemo danas kad se u 21:00 na Etihadu sastanu Manchester City i Real Madrid. Rezultat iz prve utakmice je 1:1.,a ukoliko momčad Luke Modrića trijumfira, znači da ćemo imati dva hrvatska predstavnika u finalu (Brozović s druge strane).

Linker
04. svibanj 2024 14:44