LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
ODLIČAN NASTUP HRVATA

Perišić najbolji i najopasniji igrač Intera protiv Liverpoola: Probijao je lijevi bok, stvarao prilike...

Perišićeva vrlo dobra igra nije bila nagrađena pogotkom i pozitivnim rezultatom njegove momčadi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. veljača 2022. 23:34

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Liverpool je u Milanu svladao Inter 2:0 (0:0) i tako je širom otvorio vrata prolaska u četvrtfinale. Uzvrat je na rasporedu 8. ožujka na Anfieldu i teško je vjerovati da bi osjetno kvalitetnija engleska momčad, s kudikamo dužim rosterom od Talijana, mogla na svom travnjaku ispustiti ovu veliku prednost.

Inter je većim dijelom dvoboja dobro parirao gostima, ali prave i jake momčadi, čak i kad ne igraju na najvišoj razini, uvijek nađu put do pobjede. Tako je i Liverpool "nokautirao" domaćina u završnih 15-ak minuta utakmice, Firmino (75. minuta) i Salah (83.) svojim su zgodicima osigurali sedmu uzastopnu pobjedu Liverpoola u svim natjecanjima, ali i sedmu uzastopnu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka! Dodajmo da je Liverpool, nakon Tottenhama, postao druga momčad koja je u jednoj sezoni u Ligi prvaka svladala oba milanska kluba, Milan i Inter...

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

U sastavu Intera bili su hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić, koji je bio najopasniji i najkreativniji Interov igrač. Probijao je lijevi bok, ubacio je nekoliko upotrebljivih lopta u kazneni prostor gostiju, ali te prilike nisu bile iskorištene, pa Perišićeva vrlo dobra igra nije bila nagrađena pogotkom i pozitivnim rezultatom njegove momčadi.

Nakon mirnog uvoda, prvu je veliku zgodu imao Liverpool u 14. minuti, ali Mane je iz lijepe pozicije, udarcem glavom sa sedam metara, poslao loptu preko grede. A samo dvije minute kasnije, bljesnuo je Perišić, s lijevog je boka ubacio loptu u kazneni prostor, a Calhanoglu je s desetak metara iskosa uzdrmao gredu! Liverpool je opasno živio, Inter je udahnuo i dodatno samopouzdanje i do kraja prvog dijela gledali smo ravnopravnu utakmicu, bez pravih prilika.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Izdvojili smo tek lijepi pokušaj Manea "šakricama" sa sedam metara iskosa u 23. minuti, no lopta je pogodila vanjski dio mreže. A tri minute prije odlaska na odmor, Škriniar je, nakon udarca iz kuta, udarcem glavom s pet metara poslao loptu pokraj vrata.

Inter je vrlo dobro parirao favoriziranim Englezima, visokim presingom nije dopustio gostima stvaranje akcija i tim ih je pritiskom natjerao na nekoliko forsiranih pogrešaka. Nije bilo tečnosti u igri Liverpoola i rezultat svega bilo je zabrinuto Kloppovo lice nakon prvih 45 minuta, dok je, s druge strane, Inzaghi mogao biti zadovoljan taktičkom izvedbom svoje momčadi.

image

G SDFGSDFG

SDFGSD Fgsdgf
Statistike: Sofascore

Perišić je u 53. minuti opet sjajno probio lijevi bok, ubacio je visoku loptu na drugu vratnicu, ali Martinez je zakasnio. Inter je bolje otvorio drugo poluvrijeme, Talijani su se dobro kretali i brzim su i točnim dodavanjima zadavali mnogo problema Englezima, što je nagnalo nezadovoljnog Kloppa da već do 60. minute napravi čak četiri promjene, u igru su ušli Firmino (46. minuta), te Keita, Henderson i Luis Diaz! Inzaghi u tih sat vremena nije dirao početni sastav, očito je bio zadovoljan viđenim...

Svježa je krv donijela Liverpoolu povratak u utakmicu (Inzaghi nije ništa mijenjao do 70. minute!?), lopta je sve više bila u nogama gostiju, sve su češće opasno kretali prema Handanoviču. No, nije bilo udarca u okvir ni s jedne strane (ne računajući poništen Džekin pogodak iz zaleđa u 60. minuti), ali to nije umanjilo kvalitetu vrlo dobrog nogometa kojeg smo gledali u Milanu. Sve do 75. minute, kad se zatresla Interova mreža! Udarac iz kuta izveo je Robertson, na petercu u visini prve vratnice skočio je Firmino, bio je brži od Bastonija i udarcem glavom sa sedam metara poslao je poluvisoku loptu u suprotni, Handanovičev desni kut! Bio je to treći Firminov ovosezonski pogodak u četvrtom nastupu u Ligi prvaka...

Inter je doživio težak udarac, većim je dijelom dvoboja dobro parirao Liverpoolu, ali onda se ukazao Firmino i prekrasnim je pogotkom donio vodstvo gostima. Pokušao je domaćin izjednačiti, opalio je i Perišić u 80. minuti s 20-ak metara, no ta je lopta sijevnula preko grede.

A tri minute kasnije, sve je na San Siru bilo odlučeno! Salah je, naime, nakon spuštene lopte Van Dijka, udarcem sa 13 metara zabio za 2:0 i Liverpool je ostvario veliku prednost uoči uzvrata na Anfieldu. Ovim je pogotkom Mo Salah postao prvi igrač koji je postigao pogodak na osam uzastopnih gostujućih utakmica za svoj klub u Ligi prvaka! Dosad je taj rekord dijelio sa Cristianom Ronaldom, koji je u sezoni 2013./2014. zabio na sedam gostovanja u LP za madridski Real...

- Bilo je teško, Inter je jako dobra momčad i jedva smo ga "slomili". Naša je snaga u spoznaji da do zadnje sekunde tražimo put do pobjede, opet smo uspjeli i ostvarili smo jako dobar rezultat uoči uzvrata na Anfieldu. Firmino je zabio krasan pogodak, probio je do tada besprijekornu obranu domaćina i za uloženi smo trud nagrađeni pobjedom. A posebno me veseli što je naša mreža ostala nedirnuta – rekao je za BT Sport srednji branič Liverpoola, Virgil van Dijk.

Linker
07. svibanj 2024 18:46