Luka Modrić

 FRANCK FIFE Afp
6. PUT U KARIJERI

Novo veliko priznanje za Luku Modrića! Na ovu je nagradu gotovo pa preplaćen, opet je u društvu najboljih

U najboljoj momčadi prošlosezonske Lige prvaka opet se našlo mjesta za kapetana Vatrenih.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2022. 11:53

Šesti je puta u svojoj karijeri hrvatski veznjak, kapetan Vatrenih Luka Modrić uvršten u momčad sezone UEFA-ine Lige prvaka. Reklo bi se, niakva novost za igrača takvih velebnih mogućnosti i svjetske kvalitete. Zlatna lopta i FIFA-in najbolji igrač svijeta za 2018. godinu opet je u najboljih 11 Lige prvaka, postava je to koju je izabrao panel tehničkih observera krovne europske nogometne federacije.

Dakle, na vratima joj je sjajni Thibaut Courtois koji se posebice istaknuo velebnim obranama u finalu protiv Liverpoola, odigranom protekle subote na pariškom Parku prinčeva. Bekove pokriva upravo Liverpoolov dvojac Robertson - Arnold, dok je uz još jednog člana engleskog finalista, Virgila Van Dijka u postavu na stopera uvršten i Antonio Rüdiger. Nijemac će, podsjećamo, od 1. srpnja postati igrač Reala nakon što mu i službeno istekne ugovor s londonskim Chelseajem.

Trojac u sredini terena uz našeg maestra Modrića čine Liverpoolov Fabinho i metronom Manchester Cityja, belgijski virtuoz Kevin De Bruyne. Napadački red sačinjen je od dva "prava" realovca, Viniciusa i Benzeme te jednog nesuđenog i odnedavno Blancosima omraženog Kyliana Mbappea (PSG).

UEFA je, odnosno ista ta tehnička komisija izabrala da je igrač sezone u Ligi prvaka za netom završenu sezonu - Karim Benzema.

Linker
18. travanj 2024 09:08