DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA Daisuke Nakashima/aflo/profimedia
JASNO JE ŠTO SE SPREMA

Modrić dobio ovacije, a ispada iz prvih 11? Evo što su napravili treneri prije velikih okršaja u Ligi prvaka

Četvrtfinalisti su uspješno su odradili posao uoči uzvratnih utakmica najjačeg klupskog natjecanja Europe
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. travanj 2024. 20:33

Pritom su strijelci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol zaslužni za najljepše momente 5:1 pobjede Manchester Cityja nad Lutonom, a Luka Modrić zaradio je ‘standing ovation‘ u Mallorci, gdje je Tchouameni donio 1:0 slavlje Realu.

Građani i Kraljevi jedini su klubovi u LP s našim predstavnicima, stoga ćemo u srijedu, ovisno o ishodu reprize "finala prije finala" na Etihadu, pisati minus jedan ili dva. No, obje su momčadi ovog vikenda upisale plus tri na prvenstvenoj ljestvici, a za Pepa Guardiolu važno je da se Erling Haaland pogotkom vratio "na traku". Norvežanin je bio nevidljiv u remiju (3:3) na Bernabeuu, a dio razloga krije se u izostanku Kevina de Bruynea, čija su izvrsna dodavanja protiv Lutona otvorila čak sedam izglednih šansi za City!

U srijedu će Haaland i KDB djelovati zajedno, tada je obojicu još teže zaustaviti. Koliko god se Haaland teško nosio s "flasterima", belgijski vizionar zna ga nahraniti bravurama kakve može izvesti gotovo pa nijedan igrač svijeta. Oporavi li se i Rodri, a gotovo je sigurno da hoće, sve je spremno za optimalno izdanje Pepove mašinerije.

- Ni minuta ne smije proći, a da ne dajemo maksimum. Najvažnije je da ostanemo čvrsti i ponizni - kazao je Guardiola na pitanje o izazovu u LP.

Strateg Cityja poštedio je Fodena, Grealisha i Bernarda Silvu, a i Carlo Ancelotti odmorio je dobar dio prvotimaca - Bellingham je odigrao 64 minute, Vinicius, Carvajal i Camavinga ušli su s klupe, a Kroos uopće nije nastupio. Možda nam to sugerira i da Modrić opet neće dobiti svih 90 minuta nasuprot Građana.

- Kad imaš toliko kvalitete, teško je postići kompromis. Možda smo ga sada postigli - objasnio je Ancelotti situaciju s rotacijama, te podvukao:

- Momčad je u odličnoj fizičkoj spremi, ali to protiv Cityja nije uvijek dovoljno. Najbitniji je stav kojim uđemo u uzvrat.

Svakako će sredinom tjedna najodmorniji biti Paris Saint-Germain, budući da je odgođen njihov susret s Lorientom, kako je vrhuška Ligue 1 najavila još prošlog mjeseca s objašnjenjem da želi ponuditi prvaku zemlje potpuni fokus na LP. Njihov rival Barcelona na Montjuicu će braniti 3:2 nakon minimalnog slavlja nad Cadizom. Xavi je uspio odmoriti Gündogana i dijelom Yamala, Raphinhu i Koundea, a Lewandowski nije ni zaigrao zbog suspenzije povodom žutih kartona. Katalonski stručnjak prepun je samopouzdanja uoči uzvrata.

- Dolazi najvažnije razdoblje godine, a mi smo u najboljem trenutku - zaključio je Xavi.

I treći španjolski predstavnik u LP bio je uspješan u La Ligi. Atletico je svladao Gironu (3:1), a Griezmann je uoči uzvrata s Borussijom Dortmund (2:1) na Westfalenu dvama pogocima prekinuo golgetersku sušu - u ligi prethodno nije zabio od 10. siječnja, u međuvremenu je zatresao mrežu jedino Interu u osmini finala LP.

Slavio je i Bayern u dvoboju s Kölnom (2:0), ali nedaće se nisu prestale lijepiti na leđa Thomasa Tuchela. Bavarski stručnjak za uzvrat s Arsenalom (2:2) ostao je bez Kingsleya Comana, i to do kraja sezone! Napadač je pretrpio ozljedu aduktora i nada se da će biti spreman za Europsko prvenstvo s Francuskom. Treba podsjetiti i da Bayernu od ranije nedostaje Sergey Gnabry, koji se ozlijedio nakon što je zabio gol Arsenalu u prvoj utakmici na Emiratesu. Zadatak "krnjeg" Bayerna postao je još teži, a jedino trijumf nad Londončanima može koliko-toliko zaliječiti rane razočaravajuće sezone na Allianz Areni i sačuvati nadu u trofej.

Linker
23. travanj 2024 14:51