Julian Nagelsmann i Robert Lewandowski

 TOBIAS SCHWARZ Afp
NEMA VEĆEG KOMPLIMENTA

Lewandowski bolji od Messija i Ronalda, Bayernu se dive i suparnici: ‘Ovo je najbolja momčad svijeta!‘

‘Za nas je pozitivno da smo postigli dva pogotka u Munchenu što se ne događa svaki dan‘.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. studeni 2021. 00:12

Bayern i Juventus su prvi osigurali osminu finala Lige prvaka sa maksimalnih 12 bodova iz četiri kola. Frustracije iz prvenstva Juventus liječi u Ligi prvaka. Bianchoneri su se plasirali u osminu finala dvije utakmice prije kraja grupne faze. Perfektni u Ligi prvaka bez izgubljenog boda, a potpuno bezlični u prvenstvu. Međutim Allegri može biti zadovoljan reakcijom momčadi nakon dva domaća poraz od Sassuola i Verone. Paolo Dybala definitivno prvo ime dvoboja, Argentinac se vraća u formu. Dva pogotka i asistencija njegovo su djelo. Dybala je zabijao golove u Ligi prvaka u svih sedam sezona u kojima je dosada igrao. Allegri je zadovoljan, ali i svjestan problema svoje momčadi.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

- Igrali smo jako dobro, ali i dalje imamo veliki prostor za napredak. U zadnjih pet minuta imamo četiri kontranapada koja nismo realizirali kod 4:1 i što se na kraju dogodi, primimo pogodak. Tipično za našu momčad. Zato kažem, imamo veliki prostor za napredak - poručio je Allegri.

Bayern je pregazio Benficu na krilima još jedne sjajne izvedbe svog najboljeg igrača. Da su godine samo brojka na papiru stalno nam dokazuje Robert Lewandowski, 33-ogodišnji centarfor Bayerna. U Munchenu je zabio hat trick Benfici (četvrti u Ligi prvaka) upisavši uz to asistenciju i promašeni kazneni udarac.

- Nisam dobro izveo jedanaestarac. Gledao sam gdje ide vratar, ali ipak sam šutirao u pogrešnu stranu. Srećom, zabili smo dovoljno pogodaka za novi uspjeh. Još jedna čista i velika pobjeda - rekao je Lewandowski nakon utakmice sa Benficom.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

Lewandowski je bez premca igrač utakmice u svom 100. nastupu u Ligi prvaka. U tih 100 utakmica postigao je 81. zgoditak, više nego Messi (77) i Ronaldo (64) u svojih početnih 100 utakmica u CL. Prošle sezone Lewandowski je postigao 48 pogodaka, ove je došao do 22 u 16 nastupa, a od toga je osam zabio u Ligi prvaka. Ali, kompletni Bayern igra sjajno. Igra efikasno i atraktivno. Koliko je Bayern moćan dovoljno govore i riječi trenera Benfice, Jorge Jesusa koji je zadovoljan kako je njegova momčad prošla kroz Allianz Arenu sa konačnih 5.2.

- Ne mogu reći da je težak poraz, jer Bayern uvijek postigne četiri do pet zgoditaka. Za nas je pozitivno da smo postigli dva pogotka u Munchenu što se ne događa svaki dan. Dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini na utakmici u Barceloni - poručio je trener Benfice, a veznjak Joa Mario dodao:

- Igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu.

Veliki pobjeđuju, a mali su sretni i kada postižu pogotke u porazima. Jer, i trener Zenita, Sergej Semak nije imao ništa za prigovoriti svojim igračima nakon 4:2 u Torinu. Obrana Zenita bila je na "streljani" protiv Juventusa, kasnili su kod pogodaka, trpili driblinge Dybale, Chiese i društva. Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu dobivši žuti karton u 54. minuti.

- Ništa strašno se nije dogodilo, izgubili smo od bolje momčadi. Naš zgoditak u sudačkoj nadoknadi pozitivni je detalj na kojeg možemo biti ponosni - kazao je Semak.

Večer su uz uvjerljivi Juventus i Bayern, obilježili Barca prvom pobjedom nakon niza od dva poraza i remija, te Lille iznenađujućom pobjedom u Sevilli kojom je francuski prvak bitno zakomplicirao situaciju u skupini gdje zajedno sa Salzburgom i Waolfsburgom imaju šanse za osminu finala.

Linker
27. travanj 2024 20:13