Antonie Griezmann

 THOMAS COEX Afp
TRENUTAK PRIJE PROMAŠAJA

Kamere uhvatile sramotne povike zvijezde Atletica, vrijeđao protivnika uoči penala: ‘Gov**, čileansko gov**!‘

Proslavljeni napadač odabrao je gnjusni način ‘nabrijavanja‘
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2024. 09:29

Dolazak Alexisa Sancheza pred bijelu točku označio je Interov početak kraja u Ligi prvaka. Nakon 2:2 u ukupno 210 minuta, Hakan Calhanoglu uspješno je otvorio seriju raspucavanja, ispratio ga je Atleticov Memphis Depay, a zatim je došao red na Čileanca.

Očito je Sanchez pukao pod pritiskom, iako je u karijeri kao igrač Barcelone, Arsenala, Marseillea (...) i čileanske reprezentacije odigrao "mali milijun" velikih utakmica. No, penal je izveo poprilično loše, nedostajalo je karakteristične mu silovitosti pa je Jan Oblak krenuo slaviti prvu od dvije obrane prilikom raspucavanja, zatim će Lautaro Martinez okončati ogled udarcem iznad grede i poslati Atletico u četvrtinu finala Lige prvaka.

Uoči Sanchezova udarca, proslavljeni napadač madridskog Atletica Antoine Griezmann "počastio" ga je s nekoliko uvreda. Doduše, nije mu ih rekao u lice, već je "tračao" sa svojim suigračem Rodrigom De Paulom, argentinskim veznjakom i također svjetskim prvakom. Prvi je slavio u Rusiji s Francuskom, drugi u Katru s Argentinom.

Jedna od kamera s Metropolitana uhvatila je Griezmannov povik prilikom Sanchezova izvođenja.

- On je gov**, čileansko gov** - kazao je francuski reprezentativac De Paulu, piše Marca.

Očito se radi o svojevrsnom "nabrijavanju" u dramatičnim trenucima, Griezmann je valjda želio "iščarobirati" promašaj Sancheza, s kojim dijeli i jednu zajedničku točku budući da su obojica igrala za Barcelonu. Čileanac je bio znatno uspješniji u Kataloniji (2011. - 2014.), dok se Griezmann nije baš proslavio (2019. - 2023.) i dio vremena proveo je na posudbi u Atleticu, iz kojega je i stigao u Barcu za vrtoglavih 120 milijuna eura, a kasnije se vratio u poslu vrijednom tek 20.

Iznos transfera postavio je Griezmanna na treće mjesto najskupljih akvizicija u povijesti Barcelone, više su stajali samo Phillipe Coutinho i Ousmane Dembele. Ironično, nitko od njih nije ostavio dubok trag u Barceloni, a visoki troškovi za takve promašaje dio su razloga zašto Katalonci danas, iz financijske perspektive, žive na "sto muka"...

Linker
27. travanj 2024 16:40