SEBASTIEN BOZON Afp
VRAGOVI SU RAZOČARALI

Imaju 20 puta manji proračun, a srušili su Solskjaerov Man.United kojem baš ne leži Liga prvaka

Ole Gunnar Solskjaer ovoga je ljeta dobio tri velika pojačanja - Ronalda, Sancha i Varanea
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. rujan 2021. 08:37

Dovoljno da na startu sezone i sam stavi pritisak na leđa, "ova momčad mora osvajati trofeje". Stoga mu poraz od Young Boysa nije nimalo dobro sjeo. Na teren je Norvežanin poslao jake snage predvođene Cristianom Ronaldom, Paulom Pogbom, Brunom Fernandesom i Jadonom Sanchom. Međutim, sve to nije bilo dovoljno da se United iz Švicarske vrati makar s bodom u džepu, premda je već od 13. minute vodio s 1:0 zahvaljujući golu Ronalda.

Englezi su posebno razočarani s činjenicom da je United imao manji posjed lopte od domaćina, te da je uputio samo dva udarca na kompletnoj utakmici. Doista poražavajuće, jer je suparnik s druge strane imao čak 19 udaraca. A Young Boysi imaju 20 puta manji proračun od Uniteda. To što su gosti od 35. minute igrali s igračem manje teško će im netko priznati za ozbiljniji alibi.

Ole Gunnar Solskjaer očito ima problem europskih utakmica, jer u Ligi prvaka ima iznimno loš učinak za momčad kakva je United. U 11 nastupa upisao je četiri pobjede i čak sedam poraza.

"Isključenje nas je poremetilo, a utakmica je doista bila teška", kazao je Solskjaer te ponudio objašnjenje zašto je izvadio Fernandesa i Ronalda u 72. minuti, kod rezultata 1:1.

"Dečki su puno pretrčali i htio sam osvježiti momčad. Iskustvo Nemanje Matića je veliko, sposoban je dobro čuvati loptu, a Lingard je brz, iskusan igrač, računao sam da može poremetiti domaće. Na koncu je baš Lingard napravio kobnu pogrešku, ali i to je nogomet."

Solskjaer ima svoju računicu za prolazak skupine. Podsjećamo, prošle je godine ispao već u grupnoj fazi.

"Nama je potrebno 10 do 12 bodova da prođeno. To su tri domaće utakmice i jedna vani. Prošle godine smo startali s dvije pobjede protiv PSG-a i Leipziga pa smo ipak ispali. Imamo pet susreta da uzmemo tih 10 do 12 bodova."

Linker
18. travanj 2024 10:22