U susretu Salzburga i Crvene zvezde frcale su iskre

 SCREENSHOT: YOUTUBE
‘NEKULTURNO I BEZOBRAZNO‘

Hrvat ušao u svlačionicu Zvezde tražiti dres, a potom sve razbjesnio: ‘Evo zašto smo bili ogorčeni‘

U jednom je trenutku Hrvat nehotice nagazio suparnika i izazvao bijes u suparničkom taboru
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 12:17

Zanimljiv tekst osvanuo je na srpskom Blicu, a vezan je uz hrvatskog nogometaša Marina Pongračića. Aktualni član talijanskog Leccea branio je između 2017. i 2020. godine boje Red Bull Salzburga s kojim se 2018. godine pokušavao izboriti za Ligu prvaka.

U četvrtom pretkolu Lige prvaka RB Salzburg je igrao protiv Crvene zvezde. Na kraju je beogradski klub izborio plasman u natjecanje po skupinama i to na dramatičan način. Nakon 0:0 u Beogradu u Salzburgu je završilo 2:2, što je zbog tada važećeg pravila gola u gostima donijelo prolaz Crvenoj zvezdi.

A valja reći da je u tom susretu Salzburg vodio 2:0, ali je beogradski klub sve dostigao u samo dvije minute. Na terenu je u jednom trenutku zaiskrilo s Pongračićem u glavnoj ulozi. U jednom je trenutku hrvatski nogometaš nehotice, nakon što je sudac prekinuo igru, nagazio na Milana Pavkova, što je razljutilo igrače Zvezde koji su se s njime htjeli obračunati, a na kraju je Hrvat kažnjen žutim kartonom.

Trenutak u kojem je Pongračić nagazio Pavkova možete pogledati OVDJE.

Vladan Milojević, koji je u to vrijeme trenirao Crvenu zvezdu, otkrio je u intervjuu za srpski Blic što se tada dogodilo i zašto su njegovi igrači bili posebno ljuti na Pongračića.

- Igrači su bili ogorčeni baš protiv Pongračića zato što je poslije prve utakmice došao kod nas u svlačionicu. Bio je kod nas u svlačionici, dobio je dres, tražio je dres, dali smo mu dres. Bilo je sve onako prijateljski. Kada smo tamo otišli, onda je bilo onako malo nekulturno, bezobrazno i to je izazvalo bijes kod naših igrača. Zato se i dogodilo to što se dogodilo, da je bio u pitanju bilo koji drugi igrač, možda se ne bi dogodilo, ali pošto je Pongračić bio taj, onda se tako dogodilo, a sve ostalo je povijest - ispričao je Milojević zanimljivu anegdotu.

Linker
27. travanj 2024 11:21