Ivan Perišić bio je prvo ime susreta

 Spada/Lapresse/Profimedia
PRVO IME SUSRETA

Hrvat oduševio Kloppa: ‘Kako je dobru utakmicu odigrao Perišić! Bio je sjajan, jako nas je namučio‘

Liverpool je s 2:0 pobijedio Inter na San Siru, ali prvo ime susreta bio je naš Ivan Perišić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2022. 23:46

Inter je na svojem terenu izgubio od Liverpoola s 2:0. Golove za goste su zabili Firmino u 75. i Salah u 83. minuti. Iako su izgubili s 2:0, Inter je u većem dijelu utakmice bio bolja ekipa. Ipak, golovi u mreži Liverpoola su izostali. Nakon utakmice, Edin Džeko je rekao kako je Interu nedostajala samo pobjeda.

"Jedino što nam je falilo je pobjeda u ovoj utakmici. Igrali smo odlično 65 minuta, imali šanse i nismo dozvolili ništa jednoj od najboljih ekipa u Europi", rekao je Džeko za Amazon Prime Italia pa dodao:

"Šteta što smo primili iz kornera što nam je inače jača strana. Ovo je problem protiv velikih ekipa, ako ne iskoristiš svoje šanse, oni će te kad tad kazniti. Probali smo baš sve i svi su dali sve od sebe 90 minuta, ali to nije bilo dovoljno. Napuštamo ovu utakmicu uzdignutih glava jer znamo da smo dali sve od sebe."

Ostaje samo uzvrat na Anfieldu.

"Borit ćemo se do kraja. Nemamo pozitivan rezultat. Prvo se moramo koncentrirati na Serie A, a onda vidjeti što se da", zaključio je Džeko.

image

Edin Džeko smatra da je njegovoj ekipi samo nedostajala pobjeda

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Simone Inzaghi vjeruje kako bi izvedba protiv Liverpoola mogla poslužiti za jačanje samopouzdanja.

"Nadamo se da nećemo u svakoj utakmici igrati protiv Liverpoola", kroz smijeh je rekao Inzaghi pa nastavio:

"Sretan sam i ponosan na svoju ekipu. Nažalost, tijekom našeg najboljeg perioda u igri nismo nagrađeni golom koji smo zaslužili, a onda je Liverpool zabio iz prve polušanse. Zaslužili smo više, ali ova izvedba mora poslužiti kao putokaz za dalje. Liverpool je jedna od dvije najbolje ekipe u Europi, a Inter se odlično nosio i zaslužio više. Ovo nam mora podići samopouzdanje jer smo igrali fantastično."

Intaghi ističe kako je teško nakon poraza, ali da je to dobar temelj.

"Teško je komentirati nakon ovakvog rezultata, ali to mora biti temelj za Inter na ovom nivou. Mislim da je ovo najjači protivnik u sezoni", zaključio je trener Intera.

image

Ivan Perišić je briljirao u utakmici s Interom

Sofascore

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nahvalio je Ivana Perišića.

"Kako je dobru utakmicu odigrao Perišić! Bio je sjajan i jako nas je namučio. Inter je općenito odigrao dobro, u nekim smo trenucima patili, ali ostali smo koncentrirani svih 90 minuta. Ključ pobjede bio je u našim izmjenama...", rekao je Klopp pa nastavio:

"Krenuli smo odlično i stvarali Interu probleme, ali nismo završili svoje šanse. Nismo se dobro branili, a najviše problema nam je radio baš Perišić. Bilo je jako nezgodno. Imali su šanse, ali nisu ih zabili. Džeko je zabio, ali je bilo zaleđe pa nije bilo gola. Nismo bili najbolji, ali ostali smo u utakmici."

Virgil Van Dijk je također hvalio Interovu igru.

"Bilo je teško, Inter je jako dobra momčad i jedva smo ga "slomili". Naša je snaga u spoznaji da do zadnje sekunde tražimo put do pobjede, opet smo uspjeli i ostvarili smo jako dobar rezultat uoči uzvrata na Anfieldu. Firmino je zabio krasan pogodak, probio je do tada besprijekornu obranu domaćina i za uloženi smo trud nagrađeni pobjedom. A posebno me veseli što je naša mreža ostala nedirnuta", rekao je za BT Sport srednji branič Liverpoola.

Linker
07. svibanj 2024 17:41