Igor Tudor

 CHRISTOPHE SIMON Afp
POTPUNI PREOKRET

Do jučer je bio otkriće i hrvatska senzacija, sada ga smjenjuju: Tudoru već pronašli nasljednika!?

Poraz od Tottenhama ostavio je gorak okus u Marseilleu, legende kluba oštro kritizirale Hrvata
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. studeni 2022. 10:43

Hrvatski strateg na klupi Marseillea, Igor Tudor u posljednjem kolu skupine Lige prvaka doživio je pravu dramu na domaćem terenu gdje je izgubio od Tottenhama (1:2) u posljednjim sekundama utakmice i tako ispao iz skupine, ali i europskih natjecanja općenito jer je francuski klub završio posljednji u grupi.

Najcrniji rasplet izazvao je negodovanje kod navijača, a glavni im je krivac bio upravo Tudor. Osim dijela javnosti i medija, protiv hrvatskog trenera okrenule su se i legende kluba. Najprije je svoje mišljenje iznio senegalski napadač Mamadou Niang koji je na Velodromeu proveo pet godina od 2005. do 2010. godine - Pola sata prije kraja bio sam uvjeren da će Tudor izvući Guendouzija i zamijeniti ga Payetom. To je bila najlogičnija zamjena koju je mogao napraviti, ali nije ju napravio. Znamo kako je završilo, Guendouzi je izgubio loptu za pobjednički gol Tottenhama, a nama je nedostajao upravo igrač Payetovog profila. Ne znam gdje je Tudoru bila pamet kada je radio izmjene – rekao je 43-godišnji Senegalac u studiju RMC-a.

image

Mathieu Valbuena

FRANCK FIFE Afp

Nakon njega oglasio se još jedan nogometaš koji je branio boje Marseillea od 2006. do 2014., bivši francuski reprezentativac Mathieu Valbuena. Dao je intervju za So Foot u kojem je žestoko udario po treneru Marseillea, hrvatskom stručnjaku Igoru Tudoru - Šokiran sam da igračima nije javljeno da ne moraju u zadnjim minutama juriti pobjedu jer je Eintracht pobijedio. To je potpuno van pameti. To je ogroman propust. Europa liga bi bila razočaranje, ali bi svakako bila manje zlo od ovog što nas sada čeka. Marseille je mogao imati sve, a sada nema ništa - rekao je.

Sve kritike na račun Tudora rezultat su toga da niz francuskih medija jutros špekulira o tome tko će, do sada uspješnog trenera, naslijediti na klupi.

- Ako Tudor ode, predsjednik Pablo Lonogoria mogao bi se odlučiti za Marcelina. Španjolac nije samo dobar trener već i veliki prijatelj predsjednika Marseillea. Osim toga, trenutno je bez posla pa ne bi bilo prepreka za dogovore - piše francuski Le10Sport koji osim Marcelina smatra Juliena Stephana, sadašnjeg šefa Strasbourga drugom opcijom na klupi. Isti novinski list prenosi kako je Longoria dobar poznanik Marcelina - Nikada nisam mogao biti objektivan jer mi je on prijatelj. Može postići sve što poželi i jako je dobar trener. Može izvršiti svaki posao koji preuzme zahvaljujući svojoj predanosti, inteligenciji, vještinama i vrlo jasnim idejama. Kada vjeruje u projekt koji mu je predložen, sposoban ga je voditi... sve dok može raditi u konsenzusu sa svojim šefovima - rekao je Longoria u intervjuu za Marcu.

Linker
18. svibanj 2024 13:18