Slavlje nogometaša Cluja
 CFR CLUJ/FACEBOOK
POBJEDA CLUJA

Dinamo saznao protivnika u 2. pretkolu Lige prvaka! Rumunji uz dosta muke prošli nezgodne Maltežane

Nogometaši Cluja pobijedili su Florianu na Malti 2:0 i izborili okršaj protiv zagrebačkog Dinama.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2020. 20:20

Floriana je trofejni malteški klub, ali u Europi ipak nije Gzira, nije uspjela napraviti senzaciju, Dinamo će u drugom pretkolu u srijedu 26. kolovoza igrati protiv rumunjskog prvaka Cluja. Slavili su igrači Cluja na Malti (0:2) i izborili utakmicu s Modrima.

Dan Petrescu, legendarni rumunjski igrač, sad na klupi Cluja uoči utakmice bio je u velikim problemima. Nekoliko igrača izvan stroja zbog korone (između ostalih i Damjan Đoković), ozljeda, kartona iz prošle sezone, on sam nedugo je prebolio taj virus, neki su igrači najavljivali da odlaze. Upitno je bilo hoće li Cluj poletjeti prema Malti, zbog restrikcija vezanih za COVID-19, pa se k tome igralo i na umjetnoj travi, po Petrescuovu mišljenju, na lošoj podlozi. Bio je Petrescu pesimist, rekao da njegova momčad nije favorit u takvim okolnostima, no, Cluj je na Malti, na Ta' Qali stadionu s kojega i Hrvatska vuče hrpu uspomena, uspio slomiti otpor domaćina i zasluženo proći u drugo pretkolo.

Nije to bio lagan posao za Rumunje. Znamo kakvi su često ti autsajderi u pretkolima, ne znaju puno, ali se bori, uzdaju se u svoj teren, pokušavaju iznenaditi nekim zalutalim metkom. Cluj je bio bolji, pokušavao najčešće ubačajima sa strane, iz prekida ili iz igre, dosta dugo Maltežani su odolijevali. No, onda je u 53. minuti ubacio Michael Pereira, najviši je pred golom bio Mike Cestor, inače stoper i glavom zatresao mrežu. Nije Cluj nakon toga dopustio iznenađenje, iako su domaćini imali dvije šanse, jednom je u zadnji tren udarac blokirao Hoban, drugi je put obranio vratar Balgradean, dojam je da su igrači Floriane napadački toliko skromni da bi teško zabilo da se igralo još neko vrijeme. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Cluja potvrdio je Golofca.

U 83. minuti u igru je u dresu Cluja ušao Mostarac Mateo Sušić, bivši igrač Istre, Brotnja, Zrinjskog, Cottbusa i Šerifa.

Linker
27. travanj 2024 14:41