DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SADA SU STVARI JASNIJE

Dinamo objavio nove vijesti! Poznato je zdravstveno stanje dvojice udarnih igrača Modrih

Modrima se u utorak na neki način opet ponovio - Tottenham
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2021. 16:48

Dinamo je u smiraj prvog poluvremena protiv Omonije zbog ozljede ostao bez kapetana Arijana Ademija, a nakon nešto više od sat vremena igre i bez hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca. Dakle, bez dva iznimno bitna igrača koji su među glavnim karikama momčadi.

Dan poslije stižu dobre vijesti iz Maksimira.

"Na temelju velikog interesa medija i nekih neutemeljenih informacija koje su se pojavile u dijelu medija, a odnose se na nagađanje o zdravstvenom stanju kapetana Dinama Arijana Ademija, ovim putem obavještavamo javnost o tome da su završile dijagnostičke pretrage koje su pokazale manje oštećenje na mišiću desne noge. Klupska medicinska služba započela je s procesom rehabilitacije i fizikalne terapije, a ovisno o tijeku tog procesa definirat će se vrijeme povratka našeg kapetana u trenažni proces. Arijan Ademi danas se osjeća puno bolje", stoji u priopćenju Dinama.

S Ivanušecom je sve u redu, ostao je bez zraka nakon žestokog sudara s protivničkim igračem i on će biti potpuno spreman za uzvratnu utakmicu na Cipru. S Ademijem je situacija ipak nešto drugačija, ali obećavajuća. U tijeku su dijagnostičke pretrage, a kapetan se, po informacijama iz Maksimira, danas osjeća bitno bolje nego jučer.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nakon izlaska Ivanušeca, rezultat je još uvijek bio 0:0... Nakon ta dva ogromna peha, na trenutak smo pomislili da bi utakmica mogla poći u krivom smijeru, da bi to mogla biti tužna maksimirska večer. Počele su se vraćati slike s utakmice s Slaven Belupom. Nakon poraza od Koprivničana, još jedan uzastopni neuspjeh u tako važnoj europskoj utakmici donio bi sigurno ozbiljne turbulencije u plavom domu. Momčad je u tom trenutku bila pod ogromnim pritiskom.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Možda je daleko od adekvatne usporedbe jer se radilo o ipak mnogo skromnijem suparniku, ali Modrima se u utorak opet ponovio - Tottenham. U smislu da su pokazali ogroman karakter! Kad izgleda da na terenu predstoji zahtijevna i složena aktivnost, velika prepreka, plavi dečki je preskoče. Ne staju na pola puta, ustrajni su, samouvjereno kreću prema željenim rezultatima. Kad se pojave poteškoće, Modri nikada neće odustati, preplašiti se, nikada ne sumnjaju u sebe.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nikada ne biraju lakši način, ponašaju se neovisno, bez obzira na okolnosti. To su snage karaktera. Dinamovci su očito skup stabilnih ličnost, a s tom činjenicom trener Krznar mora biti presretan. Upravo je takav Dinamo prošlih sezona autorizirao sjajne europske rezulate, uz sve to nogometno znanje koje posjeduju, karakter pojedinaca i kompletne momčadi donosio je uspjehe. I očito ih donosi i dalje. Karakter imaš ili nemaš, to je jednostavno DNK svake osobe, do karaktera se ne dolazi vježbanjem, učenjem. Modri su očito i po tom pitanju sjajno selekcionirali igrače.

Linker
07. svibanj 2024 22:43