MARCO ROSI
U NOVOM IZDANJU

Cluj pobjedom najavio Dinamo i okršaj za Ligu prvaka! Trener promijenio pola ekipe, zaigrala dva Hrvata

Dosta promjena napravio je trener Dan Petrescu u odnosu na srijedu i pobjedu protiv Floriane
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. kolovoz 2020. 19:13

Prvak je krenuo kako se od njega i očekivalo, CFR Cluj je u 1. kolu rumunjskog prvenstva slavio na gostovanju kod momčadi Academica Clinceni rezultatom 2:1. Domaćin je zabio iz jedinog udarca u okvir vrata (kazneni udarac), tako da Cluj u dobrom raspoloženju ide prema srijedi kada mu u goste u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka stiže zagrebački Dinamo.


Dosta promjena napravio je trener Dan Petrescu u odnosu na srijedu i pobjedu protiv Floriane u 1. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka. Startala su u nedjelju šestorica s Malte - Balgradean, Cestor, Camora, Itu, Deac i Rondon. Prvo poluvrijeme odigrao je veznjak Damjan Đoković, a drugi hrvatski igrač u redovima Cluja, napadač Gabriel Debeljuh, ušao je u 58. minuti i upisao debitantski nastup.


Poveli su gosti u 15. minuti, Deac je asistirao, a s 15-ak metara snažnim udarcem poentirao Costache. U 47. minuti izjednačio je Cebotaru nakon što je najstrožu kaznu napravio Boli, a gol vrijedan pobjede Cluja postignut je u 74. minuti.

Nakon dugačkog centaršuta s desne strane, Chipciu je spustio glavom, a spremni Claudiu Petrila, 19-godišnjak koji u 23 službena nastupa za Cluj do jučer nikad nije poentirao, s desetak metara zakucao loptu u mrežu. Bila je to kombinacija Petrescuovih džokera, Chipciu je ušao u 58., a Petrila u 69. minuti.

Dvoboj Cluja i Dinama bit će odigran u Rumunjskoj u srijedu, 26. rujna, s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. Pobjednik će izboriti plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Linker
27. travanj 2024 04:47