ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia
JASNE ŽELJE

Tudora šalju u Italiju i ‘tupe‘ o neizvjesnoj budućnosti, sada je prelomio: ‘Iskreno, ovo nisam nikada doživio‘

Potpuno je jasno kakvo mišljenje vlada na relaciji splitski trener - marsejska uprava
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. svibanj 2023. 23:10

Svašta se posljednjih tjedana i mjeseci pričalo o budućnosti Igora Tudora u Marseilleu. Nema što hrvatski stručnjak na Velodromeu nije proživio, od zvižduka do aplauza, od pukovnika do pokojnika i tako u krug. Sve je to već "prožvakana" priča, a u kontekstu iste nerijetko su ga francuski novinari slali u dobro mu poznati Juventus.

Tudor je dosad odbijao govoriti o budućnosti, ali na posljednjoj preskonferenciji ipak je ponudio nekoliko riječi objašnjenja i jasno kazao što je njegova želja.

Iskren odnos

- Klub i ja imamo iskren i lijep odnos. Moram se nositi s raznoraznim stvarima, no uvijek imam stopostotnu podršku. Vjeruju u ono što radim, oni su vođe visoke razine. Iskreno, mislim da nikad prije nisam doživio takav odnos, u kojim god klubovima da sam radio - otklonio je Tudor sve dvojbe, barem što se tiče njegovih želja.

Lako bi mogle biti ispunjene, piše RMC Sport, jer predsjednik OM-a Pablo Longoria još je početkom travnja jasno kazao da bi želio gledati Tudora na klupi Olimpijaca barem do isteka ugovora, dakle do završetka iduće sezone.

image
ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/ddp Usa/profimedia

- Volio bih da ostane, ali nemam kristalnu kuglu za čitanje budućnosti. Jako sam zadovoljan njegovim radom, nadam se da je sretan kao i ja - poručio je Longoria, a danas je potpuno jasno da između splitskog trenera i uprave kluba postoji obostrano visoko mišljenje.

Tudor želi ostati, privržen je Marseilleu, a ni klub očito nema namjeru kvariti početni dogovor utvrđen po njegovu dolasku iz Hellas Verone. Naš trener na presici je poručio da će "o internim pitanjima s upravom vjerojatno razgovarati idući tjedan", a dok mnogi francuski mediji "tupe" da je njegova budućnost neizvjesna, posljednje informacije čvrsto ukazuju na to da je Tudorov ostanak u Marseilleu sigurna stvar.

Nizao rekordne uspjehe

Dijelom je hrvatski stručnjak na Velodromeu postao "žrtva" vlastitog uspjeha. Sjećamo se da je s Marseilleom nizao rekordne uspjehe, naučio ih je na atraktivan i napadački nogomet, pa je izostanak trofeja odjednom postao veliki problem. Dojam je da mu mogu zamjeriti jedino neuspjeh u Coupe de Franceu, gdje je izbacio PSG i imao koliko-toliko otvoren put do trofeja.

image
NICOLAS TUCAT Afp

Tudor s Marseilleom dva kola prije kraja francuskog prvenstva broji 73 boda, toliko klub nije prikupio od sezone 2017./2018., kada su ostvarili 77 bodova. Samo što je OM tada završio na četvrtom mjestu, a ove sezone sigurno je treći, s još uvijek živom nadom da će se probiti na drugo, koje s pet bodova više drži Lens.

Osvoje li maksimalnih šest bodova (protiv Bresta i Ajaccia), Tudor će sa 79 bodova biti najuspješniji trener Marseillea po broju ligaških bodova u ovom stoljeću.

Linker
20. travanj 2024 02:32