Niko Kovač
 PHILIPPE DESMAZES
KAKVE POHVALE!

Sportska bibilija se naklonila Kovaču, dali mu bolju ocjenu nego svim igračima: ‘Ovo je njegov trijumf!‘

Bivši hrvatski izbornik ostvario je jednu od najvećih pobjeda u svojoj trenerskoj karijeri
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 21. studeni 2020. 22:19

Najveća pobjeda Nike Kovača otkako je zakoračio u francuski nogomet i postao trener Monaca. Nice i Bordeaux su jedno, ali rušenje PSG-a ipak nešto sasvim drugo. I to nakon što su gosti iz Pariza na poluvremenu vodili 0-2 (da nije uveden VAR bilo bi 0-4; glavni sudac je dvaput ispravljao svoju odluku jer se mreža domaćina tresla iz zaleđa) te bez najboljeg igrača, Wissama Ben Yeddera.

L'Équipe, francuska sportska biblija, nahvalila je trenerski rad Nike Kovača. "Pobjeda s Kovačevim potpisom" je naslov teksta, a podnaslov: "Lišeni nekoliko vođa i s dva gola zaostatka na pauzi, Monaco je uspio preokrenuti situaciju protiv PSG-a zahvaljujući 'coachingu' svog trenera". Na nekoliko mjesta se spominju potezi koje je bivši hrvatski izbornik napravio u poluvremenu utakmice. Ballo-Touréa i Geubbelsa je zamijenio Caiom Henriqueom i Fabregasom, promijenio formaciju kako bi Volland bio bliže suparničkim vratima i preokrenuo utakmicu u smjeru koji mu odgovara. Ocijenili su ga osmicom, više nego ijednog igrača na terenu, a trenera Paris Saint Germainea trojkom.

- Bili su to važni potezi - rekao je Kovač kasnije francuskim novinarima, koji su oduševljeni i bivšim španjolskim reprezentativcem kojeg su mnogi zaboravili. "Trener je još prošli tjedan podsjetio novinare da Fabregas uvijek može pomoći svojoj momčadi... Pokazao je da još uvijek ima čaroliju iako je skoro nestao jer je Kovač preferirao Fofanu i Tchouaménija u paru." Subotnje jutro Monaco je dočekao na drugom mjestu i pokazao da se ima pravo nadati visokom plasmanu u Le Championnatu. Kao i njegov trener.

S druge strane suparnički trener i njegova momčad imaju puno razloga za brigu iako su i dalje vodeći na ljestvici. Paris Saint-Germaine je startao s Mbappeom, od 60. je Neymar zamijenio Di Mariju, ali je umjesto punjenja samopouzdanjem uoči ključne utakmice u Ligi prvaka, protiv RB Leipziga, krahirao u drugom poluvremenu.

Linker
24. travanj 2024 04:35