OZAN KOSE Afp
NOVAC NIJE PROBLEM

Na pomolu spektakularan trenerski transfer: Jose Mourinho preuzima giganta europskog nogometa!?

Ljetna tržnica se zahuktava, dosta je špekulacija oko poznatih nogometaša, ali i trenera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. lipanj 2022. 17:09

Ljetni prijelazni rok još službeno nije počeo, ali puno se toga već dogodilo na nogometnom tržištu. Nakon što je Kylian Mbappe odlučio ostati u Parizu, a Erling Haaland sve dogovorio s Manchester Cityjem, najviše pažnje svjetskih medija privlači još jedan sjajni strijelac, Robert Lewandowski.

Kao što je poznato, poljski golgeter se zasitio osvajanja naslova s Bayernom, te je čelnicima kluba iz Münchena jasno poručio kako ovog ljeta želi transfer. Ugovor mu istječe za godinu dana, pa bi Bavarci nešto i prihodovali, u suprotnom bi sljedećeg ljeta mogao otići bez odštete. A imati nezadovoljnog igrača u momčadi nikad nije idealno rješenje, ma kako on kvalitetan bio.

image

Robert Lewandowski

STEFANO RELLANDINI Afp

Neće proći jeftino

Stoga su se u Bayernu počeli pripremati za taj vrlo mogući transfer. Kako izvještavaju španjolski mediji, određena je i cijena za 33-godišnjeg Poljaka, i bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li katalonski klub uspjeti složiti financijsku konstrukciju za dovođenje velikog pojačanja. Problemi u Barceloni traju već neko vrijeme, zbog toga su morali otići igrači poput Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, a trener Xavi Hernandez i predsjednik Joan Laporta kreiraju novu priču koja bi klub trebala vratiti u španjolski i europski vrh.

Katalonski dnevnik Diario Sport piše kako su se Bayernovi čelnici pomirili s odlaskom Lewandowskog, te su odredili i cijenu za čovjeka koji im je proteklih godina donio toliko radosti i trofeja. Riječ je o 40 milijuna eura, a Bavarci su na pragu angažmana Liverpoolovog napadača Sadija Manea...

Nije Lewandowski jedina meta Barcelone u ovom prijelaznom roku. Jedan od igrača kojeg bi Xavi rado vodio u svom rosteru je i brazilski krilni napadač Raphinha, koji je s Leedsom izborio ostanak u Premier ligi. O tom potencijalnom transferu priča se još od početka godine, a pisalo se kako bi Raphinha želio novi izazov i to izvan Otoka. Bivši član francuskog Rennesa u prošloj sezoni postigao je 11 pogodaka uz tri upisane asistencije, te bi Barceloni predstavljao pojačanje.

Međutim, problem bi mogla biti odšteta od 60 milijuna funti koju navodno traži Leeds. Da je klub s Elland Roada kojim slučajem ispao u Championship, Raphinha bi bio dostupan za svega 25 milijuna funti...

Zanimljive novosti stižu i s Apenina. Armenski veznjak Henrik Mhitarjan odbio je Rominu ponudu za produljenje ugovora, te će se, ako je vjerovati talijanskim medijima, kao slobodan igrač priključiti doprvaku Interu. Navodno je Vučica Mhitarjanu ponudila oko 4,2 milijuna eura po sezonu, uz različite dodatke i bonuse s kojima je zapravo izjednačila ponudu Nerazzurra. Postojao je i rok od 24 sata u kojem su se Mhitarjan i njegov agent trebali izjasniti o Rominoj ponudi, no odgovor je na kraju bio negativan. Utjecajni talijanski mediji tvrde da je ta priča gotova i da će se Mhitarjan priključiti Interu koji mu nudi mogućnost igranja Lige prvaka.

image
OZAN KOSE Afp

Mhitarjan prema Interu, Mourinho u Pariz?

Mhitarjan (33) je s Mourinhovom momčadi u prošloj sezoni osvojio Konferencijsku ligu, a ranije je u karijeri nastupao za Šahtar, Borussiju Dortmund, Manchester United i Arsenal. U Rimu je proveo tri sezone, a u minuloj je postigao pet pogodaka uz devet asistencija u 44 nastupa u svim natjecanjima. A prema nekim medijskim tvrdnjama Roma bi mogla ostati i bez trenera, budući da PSG razmišlja o Joesu Mourinhu kao Pochettinovoj zamjeni ovoga ljeta.

U Parizu stvaraju novu momčad za napad na Ligu prvaka, a jedan od arhitekata projekta navodno je i Kylian Mbappe koji je potpisom novog ugovora, uz 100 milijuna eura bonusa i astronomsku plaću, dobio i ovlasti kakve vjerojatno nema niti jedan drugi nogometaš u svijetu vrhunskog nogometa.

Mbappe je, navodno, bio uključen i u dovođenje novog sportskog direktora Luisa Camposa, a ključan potez trebao bi biti izbor novog trenera. Po pisanju Telegrapha i talkSPORTA, glavni kandiat za klupu PSG-a je - Jose Mourinho.

Linker
19. travanj 2024 12:32