Icon Sport/ddp Usa/profimedia
TENZIJE ZBOG KOCKANJA

Drama u redovima osvajača Kupa: Od suigrača posudio 100.000 eura zbog klađenja, u svlačionici izbila svađa

Danski stoper Rasmus Nicolaisen već je dobio kaznu u Engleskoj jer se kladio na čak 53 događaja
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2023. 13:01

Toulouse je krajem travnja uvjerljivim trijumfom 5:1 protiv Nantesa u finalu stigao do prvog Kupa u klupskoj povijesti. Dok je jedan od stopera, Logan Costa, postigao dva pogotka na tom susretu, njegov partner u zadnjoj liniji došao je u fokus javnosti iz potpuno drugačijeg razloga. Rasmus Nicolaisen, 26-godišnji branič, prema pisanju L‘Equipea i ostalih francuskih medija, od najmanje šest suigrača posudio je 100 tisuća eura kako bi nadoknadio svoje gubitke ostvarene na online klađenju.

image
Jean Catuffe/dppi/zuma Press/profimedia

S obzirom na to kako nije vraćao novac prema dogovoru, nego znatno sporije, došlo je i do tenzija u svlačionici, a navodno, neki su igrači i odbijali igrati dok se situacija ne riješi. Iz tog je razloga danski stoper propustio utakmicu protiv Lyona sredinom travnja, iako je trener njegov izostanak pravdao ozljedom, a za cijelu dramu saznao je i predsjednik kluba, koji mu, navodno, ranije isplatio plaću kako bi mogao vratiti novac suigračima.

Inače, Nicolaisen je prije tri godine sezonu proveo u Portsmouthu, a Engleski nogometni savez kaznio ga je tada s 2500 funti jer se kladio na čak 53 događaja, što je, dakako, protivno pravilima, iako se nije kladio na utakmice svog kluba.

Linker
30. travanj 2024 14:13