Hajduk

 DUJE KLARIC Cropix
INSAJDER OTKRIVA

‘Za njih je velika čast igrati protiv Hajduka, sve ovisi samo o tome kakav će pristup imati Splićani‘

‘Zanimljiv je njihov navalni igrač Mohamed i desni bek Samuel Chukwudi‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 11:17

Uoči starta Hajduka u novu sezonu, to jest kvalifikacijske utakmice drugog kola Konferencijske lige protiv HB Torshavna, kluba s Farskih otoka, među navijačima "bijelih" vlada veliko uzbuđenje, kao da će na Poljudu gostovati neki jači sastav, tako da se očekuje prisutnost barem dvadesetak tisuća gledatelja. To će biti premijerni nastup splitske momčadi pod vodstvom trenera Gennara Gattusa, koji je tijekom priprema za novu sezonu imao bogat program probnih utakmica, uglavnom bez gledatelja.

Hajduk je u svojoj povijesti u europskim kupovima već jednom igrao protiv predstavnika Farskih otoka, u pretkolu Kupa UEFA 2002. protiv Gi Gotua - pobjeda u gostima 8-0 (strijelci Erceg 3, Andrić i Carević po 2, te vratar Pletikosa) i 3-0 u Splitu. No logično je da je HB Torshavn potpuno nepoznat protivnik. Stjecajem okolnosti splitski liječnik dr. Pero Šore, koji već trideset godina živi na Farskim otocima i koji je trenutačno na odmoru u Splitskoj na Braču, bit će na klupi gostiju…

- Zamoljen sam da uskočim i budem na usluzi mojim Faranima - rekao je dr. Šore, koji je bio ranije angažiran i kao liječnik reprezentacije Farskih otoka i koji na tim otocima skrbi o zdravlju sportaša:

- Znam da je velika čast za Farane igrati protiv Hajduka, oni mogu gajiti neke nade da će se časno othrvati "bijelima", ali po meni to nikako ne ovisi o njihovim sposobnostima, već o tome kakav će pristup imati igrači splitskog kluba.

Na neki se način diskretnom prednošću farske momčadi može smatrati činjenica da je ondje prvenstvo u punom pogonu, ali dr. Šore ipak vjeruje da će to biti jednosmjerna utakmica. Farani na Poljud dolaze s pozdravom Splitu (Haailsa Split), u njihovu sastavu nema posebnih igračkih veličina.

- Ipak, zanimljiv je njihov navalni igrač Mohamed, posebno desni bek Samuel Chukwudi, 19-godišnji reprezentativac Farskih otoka, po ocu Nigerijac, od majke Faranke. Njega su čak zvali neki belgijski klubovi, ali je imao problema s koljenima. No to je otklonjeno, tko zna, moguće je da se u ove dvije utakmice Chukwudi dopadne talijanskom treneru.

Dr. Šore je uvjeren da će igrači HN Torshavna ostati iznenađeni, pa i zabezeknuti ambijentom na Poljudu, odnosno podrškom navijača "bijelih" na startu u novu sezonu.

Linker
09. rujan 2024 02:51