NORBERT SKALIČAN/NEWS AND MEDIA/PROFIMEDIA Norbert SkaliČan/news And Media/profimedia
EUROPSKA VEČER

VIDEO: Prvak BiH sprema ludilo u Mostaru, pogledajte pogodak bivšeg dinamovca za veliku pobjedu u Europi

Protekle večeri u europskim je kupovima nastupio čitav niz hrvatskih igrača i trenera
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 23:42

Dobre vijesti su za Dominika Livakovića osigurali njegovi novi suigrači u Fenerbahčeu. Turci su na svome terenu u "play-offu" Konferencijske lige slavili protiv nizozemskog Twentea s visokih 5:1. Twente je poveo u 20. minuti pogotkom Manfreda Ugaldea, ali za potpuni preokret su se pobrinuli Jayden Oosterwolde, Sebastian Szymanski, Irfan Kahveci s dva pogotka i kapetan Dušan Tadić.

Marko Tolić bio je jedan od glavnih protagonista pobjede svog Slovana iz Bratislave protiv ciparskog Arisa iz Limassola. Bivši igrač Dinama zabio je za vodstvo 1:0 svoje momčadi u 34. minuti. Taj rezultat nije se mijenjao do 57. minute i povećanja vodstva Slovaka golom Davida Streleca. Konačnih 2:1 postavio je u 74. minuti Mihlali Mayambela.

>>> POGODAK TOLIĆA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ante Budimir u porazu 1:2 svoje Osasune dobio je priliku od 66. minute pri rezultatu 1:0 za Club Brugge. Unatoč izjednačenju Španjolaca u 78. minuti pogotkom Chimyja Avile, za slavlje Belgijaca zabio je u 80. minuti Maxima De Cuypera.

Hrvatska kolonija u Zrinjskom iz Mostara unatoč porazu 1:2 u Linzu, sačuvala je nadu pred domaći uzvrat s LASK-om za kojeg je sinoć dvostruki strijelac bio Robert Žulj, dok je za Zrinjski strijelac bio Nemanja Bilbija. Marin Ljubičić proveo je cijeli susret za pobjednika na klupi za pričuve.

Prvi je ovoga četvrtka od hrvatskih predstavnika u UEFA Konferencijskoj ligi bio Zoran Zekić za kormilom albanskog Partizanija u utakmici protiv Astane. Astana je ušla kao favorit u susret, ali albanska momčad se pokazala kao tvrd protivnik. Na kraju utakmice rezultat je glasio 1:0 za Astanu iako je rezultat mogao biti još i uvjerljiviji jer je VAR poništio čak tri gola domaćinima, od toga dva bivšem nogometašu Hajduka Marinu Tomasovu. Junak Astane bio je Stjepan Lončar koji je postigao lijep pogodak za konačnih 1:0 u 41. minuti.

Iako su mnogi priželjkivali Josipa Šutala u momčadi Ajaxa već za utakmicu Nizozemaca protiv Ludogoretsa, Petru Mediću par u sredini obrane bio je Jorrel Hato, dok bivši igrač Dinama nije bio u kadru Mauricea Steijna.

I bez hrvatskog defenzivca, trećeplasirani sastav Eredivisie prošle sezone lagano je slavio 4:1. Trostruki strijelac u slavlju bio je Mohammed Kudus, u 16., 18. i 50. minuti. Treći gol za Ajax zabio je u 40. minuti Brian Brobbey. Počasni pogodak za bugarski sastav zabio je u 70. minuti iz najstrože kazne Olivier Verdon.

Ante Rebić proveo je cijelu utakmicu svoga Bešiktaša protiv Dinama iz Kijeva na klupi za pričuve. Dinamo je domaćin bio na Superbet Areni u Bukureštu, a Turci su pogotkom Zaynutdinova u petoj minuti nadoknade slavio rezultatom 2:3.

Bešiktaš je poveo iz kaznenog udarca u 40. minuti, a realizator je bio Vincent Aboubacar. Izjednačio je u 60. Mykola Shaparenko, a već nakon četiri minute u novo vodstvo goste dovodi Omar Colley. Za novo poravnjanje Dinama u 66. minuti pogađa Nazar Voloshyn. Ipak, do prednosti Bešiktaš dolazi u zadnjoj minuti utakmice.

Josip Brekalo počeo je gostujući susret svoje Fiorentine protiv Rapida iz Beča od prve minute. Ipak, hrvatski krilni ofenzivac nije uspio napraviti razliku u korist momčadi iz Firence, koja je izgubila rezultatom 1:0. Strijelac za Rapid bio je iz kaznenog udarca Marco Grull, a Brekalo je igru napustio u 57. minuti.

Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić počeli su za Eintracht iz Frankfurta susret protiv Levskog na klupi za pričuve. Ipak, obojica su u nastavku dobili priliku, Jakić je u 77. minuti zamijenio Omara Marmousha, dok je bivši branič Rijeke dobio posljednjih deset minuta umjesto Bute. Ipak, to nije bilo dovoljno da njemačka momčad za uzvrat osigura više od neriješenog rezultata 1:1. Randal Kolo Muani doveo ih je u vodstvo u šestoj, ali je Hassimi Fadiga u petoj minuti nadoknade izjednačio za Bugare.

Cijeli susret su za Žalgiris u visokom porazu od Ferencvarosa odigrali Stipe Vučur i Petar Mamić. Mađari su slavili s dva pogotka Adame Traorea, te s po jednim Barnabasa Varge i Aleksandra Pešića.

Linker
15. svibanj 2024 23:21