Huligani nisu mogli bez nereda

 HOOLIGANS.CZ OFFICIAL/TWITTER
ŽESTOKA MAKLJAŽA

VIDEO Navijači Sarajeva napravili kaos u Gruziji: Na ulici se potukli s domaćinom, na stadionu s policijom

Nije sve moglo mirno proći uoči kvalifikacijskog susreta za Konferencijsku ligu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 13. srpanj 2023. 18:48

Nogometaši gruzijskog Torpeda i BiH premijerligaša Sarajeva nisu se stigli niti pozdraviti na terenu Ramaz Shengelia u Kutaisiju, a navijači dviju momčadi imali su "bliske susrete glupe vrste" na ulicama ovog trećeg po veličini gruzijskog grada.

Navijači (čitaj huligani) domaće momčadi, njih pedesetak, napali su malobrojne gostujuće navijače i nastala je tuča na ulicama. Time je ova utakmica prvog pretkola Konferencijske lige imala nemilu uvertiru; u uličnoj "borbi" korištena su razna sredstva, bacane su boce (srećom, bez Molotovljevih koktela), ali se, srećom, u cijelu priču vrlo brzo umiješala policija i zaustavila sukob koji je mogao imati puno teže posljedice.

Najvatreniji navijači Sarajeva "Horde zla" prešli su dug put da bi bodrili svoje nogometaše - od sarajeva do Kutaisija je više od 2500 kilometara i nemilo su se iznenadili ne nadajući se da će ih u Gruziji dočekati huliganski napad. Za sada nema izvještaja o ozlijeđenim osobama nakon što je došlo do sukoba stotinjak maliganima ohrabrenih nazovi navijača. "Déjà-vu" - već viđeno. Nažalost, na svim je meridijanima i među navijačima mnogih klubova sve više onih koji ljubav prema nogometu "oplemenjuju" dodatnim sadržajima koji s nogometom i sportom nemaju nikakve poveznice.

Sve se nastavilo i na stadionu gdje je pred sami početak utakmice došlo do tučnjave navijača Sarajeva s gruzijskom policijom. Nakon što je policija uspjela smiriti navijače, oni su izbačeni s tribine pa će susjedi ostati bez podrške u borbi za Europu.

Linker
19. travanj 2024 22:54