Navijači Feyenoorda

 PIETER STAM DE JONGE/AFP/PROFIMEDIA
BROJNA UHIĆENJA

VIDEO: Kaos u Albaniji uoči finala KL! Stravični prizori nereda, nokautirani navijači leže po ulicama

Spominje se više desetaka uhićenih, kao i da je u bolnici završilo desetak policajaca
Piše: SN, HinaObjavljeno: 25. svibanj 2022. 08:21

U finalu Konferencijske lige večeras će u Tirani (21h) snage odmjeriti talijanska Roma i nizozemski Feyenoord, a dan uoči velike utakmice izbili su neredi u Tirani, gradu u kojem će se odigrati susret spomenutih momčadi.

Prema informacijama koje su se pojavile u kasnijim satima utorka, skupina koja je brojila više od sto navijača nizozemskog kluba sukobila se s policijom, a navodno su se navijači Feyenoorda obračunali i s navijačima Rome, ali i lokalnim stanovništvom.

Spominje se više desetaka uhićenih, kao i da je ozlijeđeno 10 policajaca, a na snimkama se može vidjeti kako su neki od sudionika sukoba nokautirani završili na podu.

"U nasilničkom ponašanju navijača obje momčadi ozlijeđeno je 10 policajaca i oštećeno je jedno policijsko vozilo. Policija je privela u policijsku stanicu 60 navijača, 48 talijanskih i 12 nizozemskih", priopćila je policija.

Policajci su napadnuti staklenim bocama, štapovima, kamenjem i drugim predmetima.

Za Albaniju je finale Konferencijske lige najveći sportski događaj kojemu je domaćin, pa su vlasti proglasile današnji dan državnim praznikom i zatvorile glavne ceste u Tirani.

Utakmica će se igrati na stadionu Arena Kombetare, koja ima kapacitet od samo 21.690 gledatelja. Tisuće talijanskih i nizozemskih navijača koji neće moći uči na stadion gledat će utakmicu u dvije zasebne navijačke zone.

Albanska policija je objavila da je poduzela mjere kako bi se spriječilo nasilje na dan utakmice.

Stravične kadrove iz Albanije pogledajte u nastavku članka:

Linker
23. travanj 2024 23:14