RONALD GORSIC Cropix
FOKUS NA BALLKANIJU

‘U prvenstvu uvijek imaš vremena nadoknaditi izgubljene bodove, u HNL-u mnogi mogu pobijediti favorite‘

‘Dinamo ovoga trenutka mora razmišljati o Ballkaniju i mogućnosti prezimljavanja u Europi‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. prosinac 2023. 19:47

Eto, ispalo je da kompletna Dinamova polusezona stane u zadnje dvije prosinačke utakmice protiv Ballkanija i Hajduka. Sve te silne turbulencije, krize, porazi, promjena trenera... Sve će to biti samo neko loše sjećanje na bližu prošlost, sadašnjost bi mogla biti božićna bajka za Modre ukoliko pobijede prvaka Kosova i Majstora s mora. Plasman u novo europsko proljeće, uz približavanje Hajduku na četiri boda uz dvije utakmice manje, bio bi najljepši poklon navijačima za plavi bor, okititi ga s kuglicama na kojima piše Ballkani i Hajduk bilo bi idealno pred zimsku stanku.

U Maksimiru su totalno koncentrirani na - Ballkani. Kad smo onako usput prošlih dana pokušali nešto saznati o utakmici s Hajdukom, dobivali smo odgovor: “Ništa oko derbija, fokus je totalno na četvrtak”.

Naši sugovornici niti off the record ne žele pričati o El Croaticu, o velikom derbiju. U ovom trenutku mnogo im je važnija utakmica s Ballkanijem jer Modri žele igrati europsko proljeće u Konferencijskoj ligi, to im je ogroman cilj. Što i jest sasvim logično, normalno. Kad već nisu uspjeli uhvatiti Ligu prvaka i Europsku ligu, onda barem u Konferencijskoj žele napraviti neki uspjeh.

Uostalom, Dinamo je ostao “posljednji Mohikanac” hrvatskog klupskog nogometa, kao i svake sezone.

- S trenerskog stajališta uvijek je prva sljedeća utakmica najvažnija. Nikad se ne razmišlja o drugom koraku dok se ne napravi prvi. Možda ga negdje moraš imati u glavi, ali koncentracija, kompletni fokus, mora biti na njemu, tako da je sasvim logično da Dinamo ovoga trenutka mora razmišljati o Ballkaniju i mogućnosti prezimljavanja u Europi - kaže nam poznati hrvatski trener Dražen Besek.

Objašnjava taj stav...

- Uvijek je lakše graditi atmosferu na dobrom rezultatu nego na lošem. To su postulati kojih se niti jedan trener ne smije odreći, uvijek mora gledati na taj način.

Kaže da Modri ne trebaju previše dramatizirati kad se radi o HNL-u.

- Mnogo se kod nas voli pričati i pisati o tome hoće li prvenstvo biti odlučeno u prvom dijelu sezone. Ma, u prvenstvu uvijek imaš vremena nadoknaditi izgubljeno, dostići bodovni zaostatak. Eto, pogledajte zadnje kolo, Hajduk je igrao neodlučeno s Lokomotivom, Rijeka je doma izgubila od Slavena Belupa. Bit će takvih rezultata i na proljeće, pokazalo se da u HNL-u mnogi mogu pobijediti favorite.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:59