Aleksei Kulbakov

 ATTILA KISBENEDEK Afp
UEFA JE ODREDILA

Odabran sudac za Hajdukovu utakmicu ljeta! Na Poljudu ga ne pamte po dobrom, sjećaju se incidenta iz 2014.

Hrvatski klubovi dakle, uglavnom s arbitrom iz Bjelorusije baš i nemaju velike sreće.
Piše: Frane Vulas, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 20:18

Bjeloruski sudac Aleksei Kulbakov (42) sudit će prvi ogled Villarreala i Hajduka u play offu Konferencijske lige koji se 18. kolovoza igra u Valenciji (stadion Villarreala se renovira). Već je jednom bjeloruski arbitar sudio Hajduku i na Poljudu ga na pamte baš po dobrom, piše Slobodna Dalmacija.

Sudio je 2014. godine Kulbakov prvi susret play offa Europske lige Dnjipro – Hajduk 2:1. U tom susretu u 69. minuti nije dosudio kazneni udarac za „bijele” nakon što je tadašnji nogometaš Dnjipra Ivan Strinić u šesnaestercu svoje momčadi povlačio za dres napadača Hajduka Antona Maglicu. Možda je baš taj nedosuđeni penal stajao „bijele” prolaska i ulaska u skupinu jer je u uzvratu na Poljudu bilo 0:0.

Zanimljivo je da je Kulbakov ukupno triput sudio hrvatskim klubovima i pritom su upisali sva tri poraza, a Hajduk je još i daleko najbolje prošao. Uz spomenuti Hajduka od Dnjipra Kulbakov je sudio u 0:4 porazu Rijeke u skupini Europske lige kod prošlog protivnika „bijelih” Vitorije Guimaraes 2013. godine kao i 0:5 porazu Dinama kod Bayerna u Münchenu u skupini Lige prvaka 2015. godine. Doduše, dijelio je Kulbakov pravdu i u 3:2 pobjedi reprezentacije Hrvatske nad Španjolskom u skupini Lige nacija 2018. godine.

Linker
23. travanj 2024 18:48