INTIMESPORTS Cropix
VELIKO SLAVLJE

Grci u potpunoj ekstazi očarani PAOK-om: ‘Jedna od noći koju želite doživjeti, povijesna za grčki nogomet‘

‘Riječ je o jednom od najboljih nastupa u modernoj povijesti grčkih momčadi u Europi‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 15. ožujak 2024. 06:58

„To je jedna od onih noći koju želite doživjeti, to su noći koje će vam se zauvijek urezati u sjećanje. Crno-bijeli slave ovu noć“, tim riječima započinje tekst s grčkog portala gazzetta. S potpunom očaranosti brojni grči mediji gledaju na nevjerojatan pothvat PAOK-a, koji je s 5:1 ponizio Dinamo u Solunu.

Biranim riječima gazzetta je opisala nastup PAOK-a, noć koja će ući u povijest grčkog sporta.

„Povijesna večer za savez i grčki nogomet, crno-bijeli su drugi put u tri godine u najboljih osam! Riječ je o jednom od najboljih nastupa u modernoj povijesti grčkih momčadi u europskim natjecanjima.“

Stadion Toumbu poslije susreta Sport24 nazvao je „vulkanom pred erupcijom“. Gazzetta je, pak, istakla da se „Toumba digla u zrak“ te da su „sretnici koji su bili na tribinama vidjeli kako se ispisuje povijest.“

S tribina se najviše zazivalo ime trenera Razvana Lucescua, koji je izveo jedan od najvećih preokreta u povijesti kluba.

- Nakon 5:1 nemate puno toga za reći. Presretan sam trenutno, ne znam mogu li biti sretniji. Igrači su pokazali veliku odlučnost da se kvalificiraju, rekao sam im prije utakmice da trebamo ostati u Europi, napravili smo dobar posao i zaslužujemo biti ovdje. Ovo je čarobna sezona za PAOK – riječi su rumunjskog stručnjaka na klupi grčkog velikana.

Jedan od heroja PAOK-a bio je Konstantinos Koulierakis. Upisao je pogodak i asistenciju, a i direktno je sudjelovao kod drugog gola, šutiravši loptu koja se od Sučićevih leđa odbila u mrežu Modrih.

- Bila je to utakmica karijere, vjerojatno jedna od mojih najboljih. Nemam puno toga za reći. Uz naš imidž u igri, strast, energiju, rezultat kakav je došao, čak i netko tko nije vidio utakmicu može razumjeti što se danas dogodilo. Bez obzira na prethodni rezultat, u utakmicu smo ušli s namjerom da preokrenemo i kvalificiramo se. Najvažnija je bila odlučnost – riječi su 20-godišnjeg grčkog veznjaka.

Sjajnu predstavu pružio je i španjolski napadač Brandon Thomas, svoju priredbu okrunio je pogotkom u 42. minuti.

- Bilo je to nešto nevjerojatno, apsolutno jedinstveno. Jako smo sretni, trebali smo to i vjerovali smo u to. Poništili smo rezultat prve utakmice i sada je vrijeme za uživanje. Znamo tko smo, naše mogućnosti kao momčad i nije nas briga što kažu da smo autsajderi. Vjerovali smo u preokret. Sve što radim posvećujem svom djedu, njemu dugujem to što sam nogometaš – emotivno je zaključio Thomas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. ožujak 2024 07:38