GORAN MEHKEK Cropix
OBJAVA IZ MAKSIMIRA

Dinamo se nakon debakla oglasio porukom Jakiroviću, slično je doživio i Igor Bišćan, a onda je dobio otkaz

‘Svjesni smo da situacija nije dobra. Vrijeme je da svi zajedno pokažemo da je Dinamo najjači kada je najteže‘
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2023. 11:56

Ispričavam se hrvatskoj javnosti i našim navijačima jer ovo sigurno ne zaslužuju, govorio je tako Sergej Jakirović nakon Dinamovog debakla u Prištini od kosovskog Ballkanija. Definitivno Modri u tom susretu nisu izgledali kao prava i uigrana momčad. Nakon poraza od Hajduka u velikom derbiju na Poljudu, Modri su tako doživjeli teško prizemljenje u Konferencijskoj ligi i sve je manje onih koji vjeruju trenutačnoj Upravi kluba na čelu s Darijom Šimićem.

Veliki dio navijača upravo je bivšeg Vatrenog označila kao najvećeg krivca za aktualnu situaciju na Maksimiru. S druge strane trener Sergej Jakirović dobio je podršku drukera Modrih bez obzira na nekoliko slabijih rezultata u posljednje vrijeme, a isto je u svojoj posljednjoj objavi učinio i klub.

- GNK Dinamo ovim putem želi izraziti maksimalnu podršku treneru Sergeju Jakiroviću kao i njegovom stožeru. Klub stoji iza njih s punim povjerenjem i vjerom da će vratiti momčad na pobjedničke staze. Svjesni smo da situacija nije dobra. Vrijeme je da svi zajedno pokažemo da je Dinamo najjači kada je najteže - poslali su jasnu poruku iz Dinama na društvenim mrežama.

Naime, sličnu situaciju gledali smo nakon Dinamovog posrtanja u kvalifikacijama za Europsku ligu. Tada je u glavnoj ulozi bio Igor Bišćan kojeg je skupo koštao poraz od AEK-a u Ateni. I tada je iz Maksimirske 128 stigla podrška treneru.

- Vjerujem da je to šok za trenera i stožer. Oni imaju našu maksimalnu podršku, ljudsku i bilo kakvu kao što su imali i do sada. Stojimo maksimalno na raspolaganju, a oni moraju analizirati svoj posao i vidjeti kako dignuti momčad i biti bolji - bila je to rečenica koju je izgovorio Dario Šimić 20. kolovoza, da bi već 21. Bišćan postao bivši.

Jakirović je na klupi Dinama mjesec i pol dana i bez obzira na trenutnu formu i rezultate bilo bi neozbiljno kada bi klub već sada razmišljao o njegovoj smjeni. U konačnici, nije on taj koji je imao opciju slaganja aktualnog kadra i zasigurno će mu trebati određeno vrijeme da posloži stvari na najbolji način s onime s čime raspolaže.

Kako god bilo bit će interesantno pratiti nadolazeće dane u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 22:30