Slavlje Dinama

 JOAQUIN CORCHERO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POVIJESNA POBJEDA

Dinamo napravio podvig koji nije viđen 61 godinu! Modri prekinuli nevjerojatan crni niz

Do današnje pobjede Modri su imali omjer od devet poraza iz devet utakmica u Španjolskoj
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. veljača 2024. 23:20

Dinamo je ostvario veliku pobjedu na gostovanju kod Real Betisa u Španjolskoj. Hrvatski prvak slavio je rezultatom 1:0, zahvaljujući pogotku Brune Petkovića iz kaznenog udarca u 75. minuti.

Ovo je bila povijesna pobjeda za modri klub. Naime, ovo je prva Dinamova pobjeda na gostovanju u Španjolskoj iz deset odigranih utakmica. Do današnje pobjede Modri su imali omjer od devet poraza iz devet utakmica, a u tim susretima ostvarili su gol razliku 5-30. To je bilo ujedno i gostovanje na kojem je Dinamo imao najgori omjer, a sada je to mjesto preuzela Italija, u kojoj Modri imaju četiri neriješena rezultata i 11 poraza iz 15 utakmica.

Bila je to ujedno i prva Dinamova pobjeda na gostovanju u nokaut fazi kod kluba iz Lige petice nakon gostovanja kod Bayerna 1963. u Kupu velesajamskih gradova, u kojem su Modri slavili rezultatom 4:1.

image

Aitor Ruibal i Bruno Petković

Pressinphoto/ddp Usa/profimedia

Odličnu, taktički i defenzivno zrelu utakmicu odigrali su Modri, a sada im ostaje kapitalizirati na ovoj povijesnoj pobijedi. Dinamo će sljedećeg četvrtka, 22. veljače, braniti rezultat na svojem Maksimiru pred, vjerujemo, punim tribinama.

Linker
09. svibanj 2024 18:37