INTIMESPORTS Cropix
ODIGRAO UTAKMICU ŽIVOTA

Dinamo je uništio mladi stoper. Velikan nudio za njega osam milijuna, Grci su se samo nasmijali

Srednji branič PAOK-a, 20-godišnji Konstantinos Koulierakis, odličnom je igrom potopio Plave
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 22:18

Kad neka momčad pobijedi 5:1, a junak utakmice je srednji branič te momčadi, to zapravo sve govori o igri onoga drugoga, suparničkog sastava. Konstantinos Koulierakis, 20-godišnji stoper PAOK-a, svojim je učinkom "uništio" Dinamo i odveo je svoju momčad u četvrtfinale. Postigao je četvrti pogodak za svoju momčad, asistirao je za prvi, a nakon njegova udarca s 25 metara lopta se od Sučićevih leđa odbila, promijenila smjer i Nevistićeva uspavana i loša reakcija omogućila joj je put u mrežu za drugi gol PAOK-a.

K tome, Koulierakis je još dvaput zaprijetio udarcima glavom u prvih pola sata, "nanjušio" je očajnu skok-igru Bernauera (i ne samo skok-igru...) i bio je u prvom dijelu najveća prijetnja Plavima. A uz sve te napadačke akcije, uredno je odrađivao temeljne, obrambene zadaće, "začinio" ih je udarcem Petkovića po nozi u 10. minuti, zbog kojeg je Dinamov napadač šepao još 20-ak minuta. A u 60. minuti dobio je i žuti karton zbog prekršaja na Petkoviću...

image

Konstantinos Koulierakis i Martin Baturina

GORAN MEHKEK Cropix

Koulierakis je u Solun stigao kao dječak iz 800 km udaljene Chanije prije sedam godina i prošao je omladinsku školu PAOK-a. Doveden je kao ofenzivni veznjak, pa je po dolasku u PAOK prebačen na zadnjeg veznog, da bi svoj san dosanjao kao srednji branič. Ljevak je, brz, vrlo dobar tehničar, izvrsnih tjelesnih predispozicija (visok je 188 cm). Zanimljivo, uoči dolaska u PAOK, majka ga je pokušavala nagovoriti da ne odlazi tako mlad od kuće (godinama je živio u PAOK-ovu omladinskom kampu), govorila mu je da je "nogomet opasan sport" i željela je da se bavi plivanjem ili tenisom. Ali snove je teško zaustaviti i uz potporu oca, Kolierakis je napustio dom i otišao u solunski internat.

Nakon prve odigrane seniorske sezone za PAOK, prošloga je ljeta izabran u najbolju momčad lige

I sve mu se isplatilo. Kad ga je vidio, Lucescu ga je odmah prebacio u prvu momčad, imao je tada 17 godina. Debitirao je u grčkoj ligi prije godinu i pol, u kolovozu 2022. godine, tri mjeseca kasnije prvi je put nastupio i za grčku reprezentaciju, a nakon prve odigrane seniorske sezone za PAOK, prošloga je ljeta izabran u najbolju momčad lige!

Željela ga je Fiorentina, javio se ljetos i Milan, ali PAOK je postavio odštetni zahtjev od 15 milijuna eura i to je Talijanima bilo previše. Milan je, naime, nudio osam milijuna eura i postotak od buduće prodaje, ali Grci su se samo nasmijali na tu ponudu i prekinuli su pregovore. Šteta, da su se barem dogovorili, ovaj nadareni i kvalitetni stoper sad ne bi bio Dinamov "krvnik"...

Linker
04. lipanj 2024 10:19