ANTE CIZMIC Cropix
PRED VELIKIM ISPITOM

Dambrauskas otkrio u kakvom su stanju Fossati i Kalinić, pa poručio: ‘Villarreal je naša šansa, a ne pritisak‘

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je najavio susret s Villarrealom u playoffu Konferencijske lige
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 20:42

Valdas Dambrauskas nije imao puno pitanja. Tek nekoliko od hrvatskih novinara i dva od rijetkih Španjolaca. Je li ovo najveća utakmica u Vašoj karijeri ?

"Ako gledam po imenu protivnika, mogla bi biti najveća. Villareal je prošle godine bio među četiri kluba u Ligi prvaka, to je fanstastičan rezultat. Sigurno je da Villarreal za nas predstavlja veliki izazov."

Kako ste momčad vratili u život nakon Dinama kako gledate na kritike poslije najvećeg hrvatskog derbija?

"Ne slušam kritike, naš je posao da se okrenemo sljedećoj utakmici. Očekivanja? Minimum očekivanja je igrati hrabro, pružiti maksimum, jer znamo da smo slobodni, da smo u dobrom trenutku. Nema pritiska u ovoj utakmici, to sam rekao igračima. Ako svaki pruži ono što zna, svi ćemo nešto dobiti. Rezultat će nas nagraditi."

Koji vas rezultat zadovoljava? Pobjeda, neriješeno ili možda da izgubite sa 0:1, jer imat ćete sjajnu atmosferu u uzvratu?

"Pitanje je na koje ste dali i odgovor. Pobjeda bi bila najbolja, ali prije svega izađimo na teren, budemo hrabri. Igrajmo jedni za druge i bit će pozitiivno za nas."

Nikola Kalinić i Fossati su se vratili nakon ozljeda, kolika može biti njihova minutaža u dvoboju sa Španjolcima?

"Sa svakim treningom je sve bliže momčadi, ali nije još spreman. Trening je jedno, a utakmica nešto drugo. Vidjelo se to i kod Kalinića koji je igrao 15 minuta protiv Dinama, ali još treba vremena da bi se potpuno spremio."

Za kraj i nekoliko rečenica o Villarrealu.

"Teško je reći što će njihov trener napraviti, ali mi očekujemo istu formaciju kao što je bila u Valladolidu prošle subote. Znamo da je Parejo igrač koji sve ditkrira, od njega sve polazi i njega moramo neutralizirati. Moreno, Piuno i Jackson imaju sposobnost i vještinu napadati "jedan na jedan". Ali, stalmo isto govorim, Villarreal je naša mogućnost, naša šansa, a ne pritisak. S druge strane suočit ćemo se s igračima visoke klase, koji su igrali pouflinale Lige prvaka, zato, ako moji igrači ispune zadane ciljeve, svi bio mogli profitirati."

Linker
16. travanj 2024 15:28